любопитно

Начало | любопитно | Водопадът Ниагара замръзна и е като изваден от приказка

Водопадът Ниагара замръзна и е като изваден от приказка

Аз детето | 2018-01-04

Водопадът Ниагара замръзна и е като изваден от приказка

Харесвате ли анимационните филми? Ние направо ги обожаваме, още повече пък обичаме приказките. В тях всичко е така вълшебно и невероятно. Можем да бъдем каквото си поискаме. Така де, главните герои могат, но пък защо ние да не сме главните герои. Ако не сте го правили, опитайте някой път, особено докато четете да си представяте, че четете за самите вас. Представете си, че онзи смел рицар, дракон или пък защо не дори Гъмбол или някое от Реактивните момичета всъщност сте вие. Тогава ще разберете колко наистина вълшебни са анимационните филми и приказките. Докато сме още на тази тема трябва да ви кажем, че ги обичаме и заради красивите пейзажи, които ни предоставят. С радост (и леко течащи лиги) си спомняме филма „Разбивачът Ралф“ или пък „Облачно с кюфтета“... Все пак кой не би искал да живее някъде където има шоколадова река или пък огромни хамбургери, които сигурно биха ти стигнали за една година. Или пък да живеете в красив замък като този на Мерида от „Смело сърце“? Знаете ли обаче, че всички тези красиви пейзажи и сгради, включително и шоколадовата река са вдъхновени от истински места? Ако не ни вярвате можете да погледнете тук!

Точно така, природата е истинският творец и никой не може да я надмине в това. Ние, хората, колкото и богато въображение да имаме, можем само да се вдъхновяваме от нея. Точно в този момент ще ви покажем и поредното доказателство. Погледнахте ли снимката по-горе, ако не сте, то ѝ обърнете внимание. Това не е кадър от нов филм, това е съвсем истинска снимка на съвсем истински замръзналия Ниагарски водопад. Докато у нас е необичайно топло и на първи януари можеше да се ходи по къс ръкав, в САЩ е студено – ама много студено. Толкова студено, че всичко около Ниагарския водопад е замръзнало, създавайки зашеметяваща ледена феерия. Само си представете толкова много литри вода да замръзнат. Това не може никой да го нарисува!

Температурата на изток от Скалистите планини падна до нови рекорди. Тази седмица термометрите достигнаха -26 градуса Целзий при Ниагарския водопад. В такъв студ повечето хора се опитват да не излизат навън, не на последно място и защото много коли не могат да запалят. Лед около Ниагарския водопад има всяка година, разбира се, но рядко чак толкова, че всичко да се обледи. Последно водопадът се скова в лед през 2014 г. по време на полярния вихър. Но това не прави феномена по-малко спиращ дъха. Ако не можете да посетите това красиво място в нашата галерия можете да видите снимките, направени от други смели хора и да станете свидетели на магията. 

Снимка: boredpanda.com

Ако сте любопитни вижте и още някои интересни неща за водопадите:
Знаете ли кой е най-високият водопад в света?
Водопадът Бигар – малък, но уникален
Водопадът, от който се лее огън



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град