новини детски

Начало | новини детски | Влогърите Стефани Петкова и Стан създадоха „Органайзерът“ – книга със съвети за правилно учене

Влогърите Стефани Петкова и Стан създадоха „Органайзерът“ – книга със съвети за правилно учене

Аз детето | 2017-09-20

Влогърите Стефани Петкова и Стан създадоха „Органайзерът“ – книга със съвети за правилно учене

Влогърите Стефани Петкова и Станислав Койчев – Стан създадоха „Органайзерът“ – ценна книга, която съдържа съвети и хитрини за подобряване на качеството на учене и отношението към училището. Идеята на двамата автори е да помогнат на учениците, като покажат, че нито школото, нито ученето са нещо страшно.

Без съмнение, да учиш, да си перфекционист и да си по-различен от останалите е сила, която ти дава някои предимства. Но как да правиш чудеса, като даже едва смогваш да запишеш плана на урока? А и защо „органайзерЪт“ е написано с пълен член? Стан отговаря и на този въпрос, който ще се сетят да зададат единствено в часа по БЕЛ. Друг належащ въпрос, който ще намери разрешение, е „Хапят ли учителите?“ Макар и пълен отличник като възрастен, Станислав Койчев още си спомня някои от трудностите, с които се е сблъсквал, докато си е имал работа с образователната система. Е, „Органайзерът“ е като царски пищов, предложен от приятел, но предвиден за легално и лично ползване. Може да се приеме също и като дневник, училищен планер или бележник.

Авторът споделя, че като ученик често си е правил подобни сборници и тефтери, които са го улеснявали – книгата е създадена с една-единствена идея, и тя е да бъде полезна. В нея има най-разнообразна информация: като започнем от различни техники за усвояване на знания, минем през такива за концентрация и стигнем до предложения за планиране на времето. Със сигурност ще влязат в употреба включените основни правила на българския език, формули по математика, конвертори на мерни единици, чертежи, любопитна информация по география.

„Искаме да помогнем на учениците да бъдат по-организирани, да открият начин как да харесват училището и да се чувстват по-свързани с учебния процес“, сподели Койчев в студиото на „България сутрин“. В сборника се включват и техники за концентрация, като едни от най-лесните са да се изключи интернетът, тъй като той изключително много разсейва, или да се отиде в библиотеката, тъй като това е тихо и спокойно пространство, разказа още той.

Петкова и Койчев обикалят страната на турне и представят идеите и творенията си. „Досега посетихме Стара Загора, Пловдив и Варна и ни предстои да гостуваме на Велико Търново на 22 септември, Сливен на 23 септември и Кърджали на 24 септември. Освен „Органайзерът“ сме изготвили и привлекателни тетрадки за учениците“, отбеляза Стефани Петкова пред Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град