любопитно

Начало | любопитно | Вкусният сладолед на клечка

Вкусният сладолед на клечка

Аз детето | 2016-08-17

Вкусният сладолед на клечка

Лято е – ваканция, време за почивка и много игри и забавления с приятелите. Навън е топло, а любимата разхлада за децата е вкусният, изкусителен, освежаващ сладолед. И малки и големи обичат да похапват лакомството и да му се наслаждават в горещите дни и нощи. Един от любимите видове е сладоледът на клечка, като „Ескимо“ например.

Кой не знае „Ескимо“, кой не е чувал за него? Това бе и все още е един от най-популярните сладоледи на клечка в България. Лятното лакомство бе използвано от баби и дядовци, мами и татковци, лели и чичовци за поощрение, за награда, за поглезване, за удоволствие. Заради освежаващите си способности, той е често срещан спътник на всяко лятно забавление. Само попитайте родителите си. Пораснали през 80-те и 90-те години на миналия век, те (както и бабите и дядовците ви) има какво да споделят по темата. Те ще ви разкажат как са били малки деца, тичащи, скачащи и забавляващи се навън, гонейки се през квартала в надпревара за няма значение какво – важното бе да си изядеш закуската (и сега е важно) и да хукнеш с другите деца навън. Родителите ви ще ви разкажат за най-различни игри на открито, за които вероятно не сте и чували – игра на дама, на ластик, на кър, на жмичка, на гоненица, на „Кралю-порталю“ или „Рибарю, какъв е цветът на реката?“ и безброй много други. А след това доволни да отидете към магазина за заслужено лакомство, в повечето случаи – за сладолед „Ескимо“.

Незабравими, сладки и ледени детски преживелици и спомени. Детството бе страхотно, защото имаше и „Ескимо“, сладолед на клечка, който бе и все още е истински вкусен. Той бе един от най-хубавите, защото имаше и шоколадова коричка. Преди имаше само един вид от него, а сега с дъх на лято „Ескимо“ продължава да е един от любимите десерти, изкушаващ вече със своите вкусове на мента, тирамису, шоколад и ванилия. Удоволствията в живота са много и хубавото е, че голяма част от тях може да си ги позволим. А сладостта в живота може да се сравни единствено с емоцията от похапване на сладолед на клечка като „Ескимо“.

Огладняхте ли за сладолед? Време е!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град