новини детски

Начало | новини детски | Вижте кои предмети ще образуват бала на учениците след 7 клас

Вижте кои предмети ще образуват бала на учениците след 7 клас

Аз детето | 2017-02-16

Вижте кои предмети ще образуват бала на учениците след 7 клас

В балообразуването задължително ще участват два общообразователни учебни предмета от свидетелството за основно образование, изучавани в задължителната подготовка. Кои ще са те, решава педагогическият съвет на съответното училище. Определен брой точки ще носят също резултатите от националното външно оценяване по български език и по математика. И двата предмета се включват задължително, но всяко училище има свободата да прецени каква тежест ще имат резултатите при кандидатстването за различните профили и специалности.

Очаква се в петък в „Държавен вестник“ да бъдат обнародвани промени в Наредба №10 за организацията в училищното образование. Те позволяват на средните училища да определят допълнителни елементи при балообразуването. Такива могат да бъдат резултатите от олимпиади и/или състезания по учебни предмети, по които не се провежда национално външно оценяване.

Изпит за проверка на способностите ще включват в бала за прием училищата с профил „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Физическо възпитание и спорт“, както и със специалности в сферата на изкуствата от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град