новини детски

Начало | новини детски | Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Аз детето | 2017-04-22

Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Три лаптопа Acer Travelmate B 118 и твоето творение по телевизията очакват големите победители в конкурса на Cartoon Network „Рисувай и се забавлявай със студио „Въображение“! Но разбра ли вече как да участваш? Много е лесно и забавно! Измисли анимационен герой, направи сценарно табло или създай собствен мултипликационен филм! Всички деца от 6 до 14 години могат да участват.

Какви са категориите?

  • Създай нов персонаж;
  • Създай сценарно табло или комикс;
  • Създай клип или анимационен филм.


Колко победители ще има?
Във всяка категория трима ще получат награди, един победител и двама подгласници.

Кога ще бъдат обявени победителите?
Победителите ще бъдат обявени в понеделник, 12 юни.

Какви са наградите?

  • Големите победители в трите категории ще получат новия лаптоп за образованието Acer Travelmate B 118, както и раница, суитшърт и тефтер;
  • Подгласниците във всяка категория ще получат раница, суитшърт и тефтер.


Колко конкурсни материала могат да бъдат изпратени от едно и също дете?
Няма ограничения. Бихме се радвали ти и всички твои съученици и приятели да ни изпратите колкото може повече материали.

Каква техника мога да използвам?
Можеш да използваш всичко, което би свършило работа – от камера до мобилен телефон. За нас е важно да видим твоите творения.

Трябва ли ми позволение?
Да, твой родител или законен настойник трябва да се запознае с Официалните правила и да даде позволение да изпратиш рисунка на създаден от теб герой, сценарно табло или анимация.

Мога ли да използвам музика в моето клипче/анимация?
Можем да приемаме само произведения, в които е използвана музика, чийто автор си ти или чиито авторски права си заплатил. За да избегнеш рисковете, можеш да използваш някои от музикалните файлове, които организаторите са предоставили за ползване в раздела с материали на Студио „Въображение“.

Има ли възможност да разгледам някои примери, за да се вдъхновя?
Да, посети уебсайта на Студио „Въображение“, за да намериш много полезни насоки и идеи, които ще ти помогнат да направиш своя анимация. Само от теб зависи дали да ги използваш, или да разчиташ само на своето въображение. Трябва да отбележим, че използването им зависи от твоето желание и не е задължително да бъдат прилагани.

Какъв трябва да бъде жанрът на филмчето/анимацията ми?
Може да бъде документален филм, песен, драматична миниатюра, анимация, рап, новинарска емисия и т. н. Имаш свобода да избереш в какъв жанр да твориш!
Преди да започнеш да правиш своя филм/анимация е добре да обмислиш внимателно как ще се развива твоята история, какви реплики ще имат героите, какви фонове ще ти трябват, какви декорации ще са подходящи и т. н.

Каним те да посетиш уебсайта на Студио „Въображение“, за да намериш много полезни насоки, идеи и безплатни приложения, които ще ти помогнат да направиш своя филм/анимация.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град