покани

Начало | покани | Видеоразговори със световноизвестни писатели и още много книжни изненади ви очакват в НДК

Видеоразговори със световноизвестни писатели и още много книжни изненади ви очакват в НДК

Аз детето | 2016-12-07

Видеоразговори със световноизвестни писатели и още много книжни изненади ви очакват в НДК

Няколко дни преди началото на най-голямото книжно събитие в София, 44-тия Софийски международен панаир на книгата, издателство „Егмонт“, събира малки и по-големи книголюбители на интересен книжен фестивал в НДК. Събитието ще се състои между 8 и 11 декември в зала 4 на НДК в София. В програмата на „На живо“ са включени книжен купон, видеоразговори с хитови автори, творчески работилници и още много.

Началото на събитието ще е на 8-ми декември, когато от 11 до 12 часа ще се състои дискусия на тема „Те четат: Мит или реалност са четящите деца на възраст 10-18 години?“. По темата ще се включат учителят, преводачът, журналист и преподавател Мариана Мелнишка, Мира Друмева от литературна агенция Andrew Nurnberg Associates, Мария Пеева от блога „Мама Нинджа“ в ролята си на майка на четири деца, Десислава Желева от книжарници Ориндж център и изпълнителният директор на издателство „Егмонт“ Велизара Добрева, както и още много родители, деца и учители. Водещ и модератор на дискусията ще бъде Вал Стоева от фондация „Детски книги“.

Един от най-сериозните и вълнуващи акценти в програмата е книжното парти, което ще се състои ден по-късно (на 9-ти декември) от 18:30 ч., когато ще се състои интересно книжно парти. На него освен много интересни книжни занимания, ще има и конкурс с награди, а всички присъстващи ще могат да се срещнат с любими свои автори като Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Рейнбоу Роуъл чрез видеоразговори на живо. На 11-ти декември пък съвсем на живо от 11 ч. ще ви очакват българските влогъри Емил Конрад и Цуро.

В рамките на „Егмонт на живо“ ще бъдат представени за пръв път и двата най-нови проекта на издателството – книгите „Пакта: Началото“ и трите издания по късометражния филм „Легенда за първия кукер“ на създателите на анимационния филмов проект „Златната ябълка“ от Студио Змей. Освен срещи „на живо“ организаторите са подготвили и образователни работилници за деца в партньорство с CoderDojo България, програмиране и турнир по „Майнкрафт“, както и открити уроци на литературна тематика с ученици от столични училища. За най-малките ще има и детско парти с любими герои от книгите на „Дисни“, а по-креативните ще могат да се включат в работилници за персонализирани текстилни торби, книгоразделители и пиксел арт. В зала 4 на НДК ще ги очакват и очила за виртуална реалност, фотокът за книголюбители и детска творческа работилница.

Събитието се организира с подкрепата на най-голямата медия за книги и четене, сайтът „Аз чета“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град