сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели тетрадки за весела учебна година

Весели тетрадки за весела учебна година

Мирела Любенова | 2018-09-10

Весели тетрадки за весела учебна година

Избирате ли с внимание тетрадките си за училище в които ще записвате важните неща от уроците и домашните си? Или пък просто грабвате първите, които видите и си казвате „Готово! Купих ги!“? Ако правите второто, то знайте от нас, че съвсем лекичко грешите. Не сме сигурни защо, но ви казваме от опит, че ако разгръщаш тетрадка с хубава, весела и интересна картинка на корицата, нещо което си харесал веднага след като я видиш, изведнъж чувстваш вдъхновение, че можеш да направиш всичко. Можеш да запишеш всяко нещо и да го запомниш почти веднага и да решиш най-трудните задачи, да напишеш най-доброто съчинение и всичко друго, което трябва да направиш. За повече вдъхновение и радост през новата учебна година ви предлагаме сами да украсите тетрадките си. Така ще ги направите изцяло по ваш вкус, освен това ще бъдат различни и интересни за съучениците ви и ще дадат един добър старт за нови интересни знания и отлични оценки.

За целта сме ви приготвили 3 интересни предложения за интересна и свежа украса, но ако се вдъхновите можете да си направите и ваши дизайни, които да споделите с нас! Сега е време да започваме.

Първо ще са ви необходими разбира се тетрадки, листове хартия, ножица, боички, лепило и няколко други материали, които ще зависят от начина по който сте решили да украсите тетрадката. Първото, което трябва да направите обаче е да подготвите самата тетрадка. За целта има два варианта или да си купите прозрачна подвързия и след като нарисувате всичко върху лист хартия просто да го пъхнете в подвързията над корицата. Или пък сами да си направите подвързия от лист хартия. Ако изберете второто, то ето как се прави. Лесно е!

Първо поставете листа на твърда повърхност, а върху него поставете и тетрадката, като и двете ѝ корици трябва да са разтворени. След това отгоре и отдолу, точно където се сгъва и се разтварят листовете направете малък разрез от началото на листа докъдето стига тетрадката. Това ще ѝ помогне след това да я отваряте по-лесно. После огънете всички страни на листа според кориците. Вземате горната част на листа и я огъвате навътре към корицата, докато листът докосне ръба на тетрадката. Така правите с всички страни. След това просто залепвате прегънатите краища за кориците и сте готови.

Сега е време и за украсата!

Вариант 1: За любителите на природата

Обичате зеленото и красивите растения, а знаете ли, че можете да пренесете тази красота и върху тетрадките си за училище. Ето как! Откъснете си няколко листа от различни растения! След което върху белия лист поставете листата на различни места, както намерите за добре. Може да използвате само едно листо за по средата или пък едно голямо и малки отстрани. Вие решавате. След това с помощта на водни боички, цветът е по ваш избор, просто оцветете цялата повърхност на листата и ги обърнете с оцветеното надолу, като притиснете към листа за тетрадката. Става много красиво. Оставете да изсъхне и очертайте всеки отпечатък с химикалка или черен маркер. Накрая просто опаковайте тетрадката с бяла хартия и отгоре залепете рисунката или пък я пъхнете в пластмасовата прозрачна подвързия и сте готови! Ако искате да надпишете и за какво ще е тетрадката, с помощта на линия начертайте няколко линии една под друга и там напишете каквото ви е необходимо. Красиво и креативно!

Вариант 2: Запазете лятната свежест

За нас няма нищо по-лятно от динята, така че нямаше как да не ви предложим и това. Ако искате отминалото лято да ви вдъхновява и да ви напомня през по-тежките учебни дни за всичко хубаво, което се е случило и да ви вдъхва нови сили, то украсете тетрадките си с диня. Ето как!

Ще ви трябва ябълка, която да не е много годна за ядене, просто за да не похабите плода. Разрежете я на две, а след това едната половина отново разрежете на две. Плътно намажете едната част от четвъртинката ябълка с четка с червена водна боя и притиснете към хартията, за да направите печат. Така направете колкото си искате печати, които след малко доукрасяване ще се превърнат в сочни парчета диня. Оставете да изсъхне за около 10 минути и продължете да творите. А именно – очертайте долната част на всеки печат с една линия зелена боя, за кора на динята и направете черни точки тук и там по печатите за семки. Ето на, вече прилича на диня, нали? За още по-красиво оставете да изсъхне и очертайте всяка рисунка с химикалка или черен маркер. Това е! Свежа и вдъхновяваща корица за приятна учебна година.

Вариант 3: За креативни личности

Ако обичате нестандартното и интересното, то този вариант е точно за вашата личност. Такава тетрадка отново ще ви вдъхнови и ще ви даде сили за изкарването на отлични оценки и писането на най-оригиналните съчинения. За да си я направите ще ви трябва стара гъба и черен маркер. Първо начертайте с помощта на линия две линии малко над средата на листа отгоре и отдолу. Така между тях точно по средата трябва да остане място, за да напишете по какъв предмет е тетрадката. След това внимателно с помощта на четка или направо от водните боички напоявайте гъбата с различни цветове и притискайте към листа. Не забравяйте между всеки цвят да изплаквате обилно гъбата с вода. След това просто я притискайте, като всеки път се стремете печатът да е близо до другия. Направете така на цялото свободно място и оставете да изсъхне. Накрая с помощта на черен маркер начертайте квадрати около всеки печат от гъба. А по средата с красив почерк напишете по какъв предмет е тетрадката. Доста артистично, нали?

Още интересни идеи за училище можете да намерите ето тук!

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град