любопитно

Начало | любопитно | Варненският делфинариум празнува 25 годишен юбилей

Варненският делфинариум празнува 25 годишен юбилей

Аз детето | 2009-08-14

Варненският делфинариум празнува 25 годишен юбилей

Вече 25 години варненският делфинариум е единствен по рода си атракцион на Балканския полуостров и любим на варненци и гостите на града.
Екипът му отбелязва 25-годишния юбилей с подарък към своите посетители и почитатели. Всяка вечер (без понеделник) се играе допълнително представление от 19:00 часа на специална цена: “Двама с един билет” – т. е. 10 лв за възрастни и 7 лв. за деца.

В момента делфинариумът отглежда 6 делфина – 2 мъжки и 4 женски. Кимбо, Доли и Попи са възрастните. Йоана, Бимбо и малката им сестричка, която ще навърши скоро 1 година, са родени там.
За голямото семейство се грижи екип от опитни треньори. Имат си и собствени биолог и лекар, които са на разположение на делфините ежедневно.
Популярното им Делфин-шоу включва няколко атракции: акробатика, балансировка, музика и танци. Основните “актьори” са делфините, но най-атрактивните са игрите с участието на публиката, любими на най-малките ни зрители.
Делфинариумът работи целогодишно.

“Работната” седмица на делфините е 6-дневна, понеделник е денят за почивка и разтоварване. Този режим не е бил променян дори и при най-високопоставени посещения в делфинариума. Менюто им е съставено от 8 до 10 кг бяла риба, цаца, хек, калмари, а любимият деликатес на делфините е херингата.

В Делфинариума може да си купите първата по рода си специализирана и богато илюстрирана енциклопедия “101 Тайни на делфините”, издадена на 5 различни езика, в началото на този туристически сезон. От нея ще научите, че: делфините са се появили преди човека, никога не заспиват напълно, виждат на тъмно, говорят по телефона, имат собствен тайнствен език, спасяват хора в беда, обожават децата..



Коментари
3 коментара

Мина , 9 г.,

Публикувано на 28.09.2009

аз обичам делфините

Айлин , ,

Публикувано на 21.11.2009

аз много обичам делфините!!!обожавам ги!!! и сам ходила в делфинарюма няколко пити!!!

MaRiA LuIzA , ,

Публикувано на 03.12.2009

ходила сам много пъти делфините са толкова сладки

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град