новини детски

Начало | новини детски | Валери Петров и магията на приказките идват в чисто ново вълшебно издание на „Копче за сън“

Валери Петров и магията на приказките идват в чисто ново вълшебно издание на „Копче за сън“

Аз детето | 2018-09-03

Валери Петров и магията на приказките идват в чисто ново вълшебно издание на „Копче за сън“

Сещаме се за поне 5 причини да смятаме, че Валери Петров е истински вълшебник. Да, правилно сте се досетили – и петте са приказни. Валери Петров е писател, който няма нужда от представяне. Негово дело е най-поетичният и вероятно най-предпочитан от читателите превод на пиесите и сонетите на Уилям Шекспир. Освен преводач, сценарист и поет той е и автор на множество произведения за деца. Най-известните сред тях са събрани в книгата „Пет приказки“, заради която писателят е вписан в почетния списък на Международния съвет за детска книга. Незабравими са приказките „Копче за сън“, „Меко казано“, „В лунната стая“, „Пук!“ и „Бяла приказка“.

Всички тези вълшебни и прекрасни истории вече можете да намерите в книжарниците в прелестно ново издание „Копче за сън“ с твърди корици, илюстрирано от Мария Налбантова. Художественото оформление е дело на Кирил Златков от издателство „Колибри“. Истории като „Копче за сън“ показват на децата колко са важни обичта и приятелството. Открехват сетивата към красивото във всичките му разновидности. Напомнят, че няма по-ценна красота от добротата. Книжката разказва за малкия Оги, който се бои от тъмното, и за неговия симпатичен дядо, принуден да измисля приказка след приказка. И да обяснява на Оги досадните „възрастни“ думички. Страниците са осеяни с разкошни рисунки на котараци, рибки, мустаци, сънища, играчки и други смислени неща. А копчето за сън споменахме ли?

Книгата е идеална за всички деца, които заспиват трудно. И не обичат да заспиват сами, точно като героя на приказката Оги. Много подходяща е и за тези, които просто обичат интересните истории!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град