новини детски

Начало | новини детски | Ваканцията за всички ученици се удължава до 9-ти януари!

Ваканцията за всички ученици се удължава до 9-ти януари!

Аз детето | 2017-01-04

Ваканцията за всички ученици се удължава до 9-ти януари!

Коледната ваканция за учениците в цялата страна се удължава до 6 януари (петък) включително със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Това съобщиха от пресцентъра на просветното министерство днес. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата страна. Така учениците ще влязат в класните стаи за първи път тази година на 9 януари (понеделник).

Вчера 5 и 6 януари (четвъртък и петък) бяха обявени за неучебни дни за децата в Пловдив, Габрово, Севлиево, Велико Търново, Русе, Добрич, Бургас, Варна, Хасково, Харманли, Монтана, Перник, Карлово, Суворово, Трявна, Рудозем, Дряново. В Стара Загора, Монтана и Русе, където вече бяха обявени грипни епидемии, също е препоръчано на местните кметове ваканцията да се удължи с два дни, съобщиха от съответните регионални здравни инспекции. Ваканцията за учениците до понеделник удължиха и в шест от общините в област Ловеч, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в града Еленко Начев.

Все още не е отменена епидемията в Пловдив, Хасково, Габрово и Перник и се очаква такава да има и в Пазарджик и Благоевград. Коледната ваканция за училищата от цялата страна започна на 24 декември, като учениците трябваше да са в класните стаи на 5 януари 2017 г.

Грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в съответния град, според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30% от учениците. За наваксване на материала ще се извърши преструктуриране на учебното съдържание.



Коментари
2 коментара

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 04.01.2017

Браво! Най-сетне справедлива почивка!

Симона Мешева , Десет г.,

Публикувано на 04.01.2017

Страхотнооо!!!!Иначе там са 14 деца...По добре е от нас ...Ние от 23 деца на училище бяхме само девет.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град