новини детски

Начало | новини детски | В средата на септември обличаме карнавалните костюми, за да се забавляваме заедно на две колела

В средата на септември обличаме карнавалните костюми, за да се забавляваме заедно на две колела

Аз детето | 2017-09-07

В средата на септември обличаме карнавалните костюми, за да се забавляваме заедно на две колела

През 2016 година беше дадено началото на една нова за столицата традиция. Време е за второто издание на първия по рода си софийски Велокарнавал, което тази година ще се проведе на 16-и септември. Както подобава на всеки карнавал, така и на този ще бъде организирано карнавално шествие. Разликата е, че по време на Велокарнавала шествието се осъществява с велосипеди, които преминават по предварително зададен маршрут. Както миналата година, така и тази, честванията, част от Велокарнавала, ще бъдат както на сборното място, така и на финалното, а в карнавала ще могат да се включат всички жители и гости на София, без ограничение във възрастта.

Карнавалният маршрут е със сборен пункт и начална точка на всички празненства главният вход на Южния парк. От нея участниците във велокарнавалното шествие ще преминат заедно до крайната точка – Княжевската градина, където ще бъде кулминацията на празненството и където ще бъдат организирани различни игри, състезания, забавления. На сборната локация ще бъде организирано малко празненство с музика, различни забавления, украси за велосипедите и самите участници. Ще се раздават образователни материали, свързани с безопасността на движение с велосипед.

Организаторите приветстват всеки да пристигне пременен в най-веселия и щур костюм, а целта е да предизвикаме заедно интереса към колоезденето и движението като цяло. Велокарнавалът е част от Европейската седмица на мобилността за 2017 година. Миналата година, на мястото на кулминацията – Княжевската градина, всички участници се забавляваха с карнавална музика, а за приповдигнатото настроение главна заслуга имаха участниците в конкурсите за най-оригинален велосипед, най-оригинален карнавален костюм и децата, състезавали се в надпреварата за малчугани. Макар в програмата да бе предвидено състезание за деца до шест години с велосипеди без педали, заради големия интерес се проведоха два извънредни кръга на състезания за по-големи деца и със стандартни колела.

Целият Велокарнавал бе озвучен от специално подбраната музика на двама диджеи, а много от участниците си тръгнаха с различни награди.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град