сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | В Нил живее страшен крокодил, а сега в дома ви се е скрил!

В Нил живее страшен крокодил, а сега в дома ви се е скрил!

Аз детето | 2019-01-30

В Нил живее страшен крокодил, а сега в дома ви се е скрил!

В Нил живее страшен крокодил, а сега в дома ви се е скрил! Дебне той, спокойно чака да ви хване за краката и с тих гласец да ви съобщи: „Аз съм крокодил от Нил и в дома ти съм се скрил, но съм много мил“. Да, ето такива рими започваме да редим всеки път, когато погледнем към нашето красиво 3D крокодилче от хартия. Може да е само от хартия, но наистина си е супер триизмерно, мърда и става за една супер игра на въображението. А откъде го имаме ли? Много просто – направихме си го с нашите две сръчни ръце, а сега ще ви издадем тайната и на вас, за да си имате и вие един или няколко такива готини крокодила! Ние смятаме, че крокодилите са сериозно готини. Алигаторите също! Също така смятаме, че да правиш неща от хартия е много готино. Така нещо направено от хартия + крокодил = страхотност.

За да си направите и вие този супер крокодил ви трябват:

  • лист хартия
  • принтер
  • зелена хартия или бяла хартия и зелени моливи (имайте предвид, че за един крокодил трябват два листа)
  • лепило
  • ножица
  • червена хартия

Това е всичко, а сега направете си малко крокодили!

Първото, което трябва да направите е да принтирате този и този шаблон върху лист хартия. Или по-скоро двата шаблона. След това внимателно да изрежете по външните линии. Накрая да очертаете шаблона върху зелена хартия и пак да изрежете или пък направо да оцветите всичко в зелено, както сте го направили вече.

След това продължавате да режете. Виждате ли онези пунктирани линии, които сме оставили? Изрежете и по тях.

След това, горе над тях ще видите дебели черни линии. Не, оставете ножицата вече, тях не ги режете. По тях трябва да прегънете това, което вече изрязахте. Ето и картинка за по-ясно! Всички ленти имат също и непрекъсната линия в краищата си. Сгънете и там.

След това е време да включите и лепилото. Нанесете лепило върху малката част, която преди това сте сгъвали, или върху основата. Залепете лентите на основата, за да направите бримки. Съвет: Започнете от „опашката“ (по-малките ивици). Направете така с всички ленти, а когато залепите и последната нанесете и малко лепило върху малкия квадрат, който виждате при основата. Натиснете последния контур надолу (към средата), за да залепите основата и средата. Ако сте направили всичко както трябва ще получите два цилиндъра – точно така ще се движи крокодилът.

След като приключите с това идва и по-лесната част. Залепете в едно цяло главата и тялото на крокодила. Точно под очите сме ви оставили едно малко квадратче. Ето там нанесете и залепете. Накрая намажете цялото тяло с лепило и върху него залепете онази сложна конструкция с малките ивици.

Ако искате да прилича на истински крокодил накрая нарисувайте или пък залепете от бяла и червена хартия зъби и голям език. Накрая оставете цялото това лепило да изсъхне за половин час и сте готови.

Казахме ви, че крокодилът е супер готин, нали?

От хартия можете да си измайсторите още:
Минихеликоптерчета от хартия, които наистина летят
Мраморно изкуство от хартия
Състезателни колички от хартия
Летяща ракета само от сламка и хартия



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град