интересно

Начало | интересно | В 20 града по една нова детска площадка

В 20 града по една нова детска площадка

Аз детето | 2007-10-01

В 20 града по една нова детска площадка

Знаете ли какво е разделно събиране на отпадъци от опаковки? Знаете ли как да използвате трите цветни контейнера на Екопак и кои опаковки да поставяте във всеки от тях? А знаете ли колко полезно е разделното сметосъбиране и рециклирането на опаковките за опазването на околната среда и за чистотата на вашия град?

Отговорите на всички тези въпроси можете да научите на празниците, които Екопак България организира във всяка община, в която поставя контейнерите за разделно събиране на отпадъците от опаковки и подарява на децата по една нова и красива детска площадка. През септември такива празници имаше в София, Плевен, Враца, Стамболийски, Монтана, Пазарджик и още много градове. А през октомври ще гостуваме на децата в Стара Загора, Дупница, Кула, Асеновград, Хасково и... по-добре да спра с изброяването, защото списъкът ще стане доста дълъг.

Очакват ви много игри, песни, танци и викторини под мотото:
«Забавлявам се, играя и накрая всичко зная» за разделното събиране на отпадъци от опаковки. Клоунът Панко от театър Пан и неговите асистентки – трите цветни контейнера: син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал, и зелен – за стъклени опаковки, ще раздават мноооого награди и подаръци. А най-активните участници в забавленията ще получат и специална поименна грамота «Посланик на Екопак» за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране.

Коментари
1 коментар

Стивън Чакъров, 9 г.,

Публикувано на 11.11.2009

да от 20 града нашия беше избран също.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град