За учители

Начало | За учители | „Учителят – най-силният човек в България“ – една кампания на Център за приобщаващо образование

„Учителят – най-силният човек в България“ – една кампания на Център за приобщаващо образование

Аз детето | 2017-11-01

„Учителят – най-силният човек в България“ – една кампания на Център за приобщаващо образование

Кой е най-силният човек в България? Това е въпросът, който поставя новата комуникационна кампания на Център за приобщаващо образование. Стартирала на 1 ноември, Деня на будителите, инициативата е посветена на ключовата роля на българския учител, когото обявява и за най-силния човек в България, защото „държи бъдещето ни в ръцете си“.

Това става ясно от 100-секундния видеоклип на кампанията, който започва с въпроса „Кой е най-силният човек в България“ и кадри от тренировка на балканския шампион по културизъм (Скопие, 2007 г.) Богомил Йорданов. След това, обаче, клипът поднася на зрителите неочакван сюжетен завой, в който специално участие взима и актрисата Албена Ставрева в образа на български учител.

„На 1 ноември, Деня на будителите, искаме да напомним, че българският учител има ключова роля в нашия живот – той държи бъдещето на децата ни в ръцете си“, каза Ива Бонева, изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование, и допълни: „За да могат учителите да изпълнят мисията да подкрепят и вдъхновяват децата ни, обаче, те самите имат нужда да бъдат подкрепяни и вдъхновявани. И се надяваме нашата кампания поне малко да допринесе за това всички да осъзнаем, че те наистина са измежду най-силните хора в България“.

Клипът „Най-силният човек в България“ е заснет от английския режисьор Стивън Монгомъри, в чието портфолио стоят видео проекти за BBC, фестивала Гластънбъри и изпълнители като Ed Sheeran и Coldplay. Това е втория видео проект, който режисьорът заснема за Центъра за приобщаващо образование след клипа за пролетната кампания на организацията „Учителят, който обича всички“.

С кампанията „Най-силният човек в България“ Центърът за приобщаващо образование отправя и покана към българските учители за годишната конференция „Приобщаващо образование 2017“, която ще се проведе на 9 декември в Интер Експо Център. Регистрацията за събитието е отворена на адрес: https://www.cie.bg/bg/konferencia-priobshtavashto-obrazovanie-2017



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град