новини детски

Начало | новини детски | Училищата в Перник също излизат в грипна ваканция

Училищата в Перник също излизат в грипна ваканция

Аз детето | 2019-01-16

Училищата в Перник също излизат в грипна ваканция

Заради достигане до епидемични стойности на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания, считано от днес Регионалната здравна инспекция в Перник обявява грипна епидемия на територията на областта. Това налага и преустановяване на учебните занятия за периода от 17 януари до 22 януари включително. Припомняме, вчера грипна епидемия обявиха четири области в страната – Силистра, Стара Загора, Шумен и Бургас.

Грипна епидемия вече беше обявена в област Бургас, където до 18 януари са затворени 137 училища. От 16 до 18 януари във ваканция са и 120 училища в област Стара Загора, 65 училища в област Шумен и 16 училища в община Силистра, съобщават от mediapool.bg. В област Пловдив няма да учат две училища – основното училище „Хр. Ботев“ в с. Поповица и професионалната гимназия „Ген. Вл. Заимов“ в Сопот, която във вторник пострада от ураганния вятър в района. Лоши метеорологични условия са причина в две учебни заведения в Кюстендилска област също да няма учебен процес – основното училище „Хр. Ботев“ и детската градина „Райна Княгиня“ в община Невестино.

Едно училище в област Кърджали също е затворено – средно училище „Н. Й. Вапцаров“ в с. Бенковски. Продължават да не се провеждат занятия в детска градина „Детелина“ в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област.

Снимка: images.org



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град