новини детски

Начало | новини детски | Учениците до 7-ми клас вече имат достъп до електронни учебници

Учениците до 7-ми клас вече имат достъп до електронни учебници

Аз детето | 2018-04-12

Учениците до 7-ми клас вече имат достъп до електронни учебници

Учениците от първи до седми клас вече могат да използват електронно четими учебници. Издателската група „Просвета“ осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателството.

Това, което ученикът трябва да направи, е да влезе в сайта на издателството, да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване. Не е необходима регистрация. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

Въвеждането на дигитални копия на учебниците е с цел олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга, за да станат уроците по-интересни, разнообразни и достъпни за децата. Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и така учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а после вкъщи да учат по електронния вариант чрез своя смартфон, лаптоп или таблет, поясняват от издателството.



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 24 г.,

Публикувано на 13.04.2018

Добре де, браво за иниацитивата, но тези ученици от 7 до 12 клас не съществуват ли?! За тях няма нищо, така ли? Възмутена съм.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град