новини детски

Начало | новини детски | Ученици с помощ за деца, загубили родителите си заради COVID

Ученици с помощ за деца, загубили родителите си заради COVID

Аз детето | 2020-12-22

Ученици с помощ за деца, загубили родителите си заради COVID

Деца помагат на деца. Учениците от класа по народно пеене в Музикалното училище организират благотворителен концерт в подкрепа на българчетата, загубили родител – медик или учител заради коронавируса. Идеята е всяко от тях да получава месечна стипендия от по 500 лева до навършване на 18 години.

„Решихме идеята ни за концерт да бъде обвързана с благотворителна кауза. Първо имахме идея само за датата, но всеки, който иска може да дари есемес от 1 или 2 лева“. Това каза за Bulgaria ON AIR преподавателят в Национално музикално училище Величка Чаушева.

Тя сподели, че в началото на онлайн обучението е била доста озадачена. Много ученици са ѝ казали, че онлайн обучението спасява, но не е достатъчно особено при работата с музикални паралелки. Каузата има и собствена страница във Facebook. Концертът не е обвързан с купуването на билет.

„Ще има и разказ за коледарите, наричания, тоест това няма да е само концерт от песни“, допълни Величка Чаушева. „Музиката е нещо уникално, красиво е да помагаме на нуждаещите се. Народното пеене е магия, която може да лекува болести. Когато се докоснем до нея, усещаме топлина“, сподели Александра Гребенарова от класа по народно пеене в Музикалното училище.

„Подготвихме прекрасни песни от всички области на България. Няма да издавам кои са, някои са много известни. Весели песни за весели хора. Не мога да живея без музика. Искам някой ден да пея по стадиони, да стана известна“, допълни момичето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град