покани

Начало | покани | Уникално космическо шоу ще могат да гледат децата от Монтана

Уникално космическо шоу ще могат да гледат децата от Монтана

Аз детето | 2018-08-22

Уникално космическо шоу ще могат да гледат децата от Монтана

На единственото по рода си космическо шоу ще се насладят децата от Монтана на 1 септември (събота). „Щура лаборатория“ и „Мобилен Планетариум Астронет“ ще се разположат във фоайето на Общинския младежки дом. В Монтана ще се проведат три забавни занятия. Първото от тях – за най-нетърпеливите и любознателните, започва в 12 часа в съботния ден. Останалите са добре дошли на атрактивното събитие от 14 или от 16 часа.

Мобилната конструкция на Планетариума може да побере до 25 участници едновременно, поясняват организаторите. Затова, за да се включат децата във вълнуващото преживяване, е необходимо предварително да се запишат на телефон: 0885869029. Едночасовото шоу ще стартира с 30-минутни игри с течен азот, след което малките зрители ще се пренесат в света на планетите и звездите. То ще запознае деца на възраст от 5 до 14 години с интересни факти за астрономията и природата.

Информацията ще бъде синтезирана във филми, които ще се прожектират на 360-градусов екран. Той създава усещане за реално присъствие. Всяко дете ще си тръгне не само с обогатени познания, но и с научен подарък и ще си хапне вкусна изненада. Организаторите на иновативното забавление са от „Щура лаборатория“ – Бургас. Тяхната цел е да събудят интереса на малчуганите към науката и затова обикалят цялата страна със своето шоу.

Източник на информацията: montana-dnes.com

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град