сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Уникална звездна нощна лампа от... сламки

Уникална звездна нощна лампа от... сламки

Аз детето | 2018-11-01

Уникална звездна нощна лампа от... сламки

Имате ли в стаята си нощна лампа? С нея не може да се чете или да се пишат домашни, но придава прекрасен уют на стаята и прави сънищата ни по-спокойни. Особено на тези от нас, които ни е страх или просто ни е неприятно да спим на тъмно. Една такава нощна лампа не ни пречи на съня, но и не ни оставя съвсем сами в тъмнината, което също пречи на съня. Сега ще ви изненадаме като ви кажем, че можете да си направите страхотна звездна нощна лампа от сламки и още само два материала. Става уникална и наистина прилича на избухваща звезда, поне по снимките, които сме виждали, страхотно е. Само запомнете, че ще ви трябват доста сламки, затова от сега нататък, каквато и сламка да използвате, измийте я и я приберете, ще ви трябва за този проект.

Необходими материали:

  • 500 сламки, може и с по-малко
  • метална кошница за пържене на картофи, и най-евтината става, само да е по-дълбока
  • малка лампичка с ключе или пък коледни лампички в един цвят
  •  

Как се прави:
Вземете първата сламка и я промушете през някоя от дупките на кошницата, дупката трябва да застане точно на средата на сламката, след което леко я прегънете. Това продължава, докато всичките около 500 сламки бъдат вкарани в кошницата.

Забравихме да споменем, че е добре кошницата да има дръжка, която да сгънете след сламките навътре. Там именно трябва да закрепите малката лампичка или коледните такива. Това е малко по-трудна част, затова не се колебайте да искате помощ от възрастен ако се затруднявате, даже е наложително, за да не стане гаф.

След това помолете татко да завинти един винт в стената и да закачи лампата, защо не и над леглото и сте готови. Имате красива звездна лампа направена от много сламки и метална кошница за пържене.

Не е ли красиво? И хич не е толкова трудно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град