Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Уникален детски роман за дете-чудо се превръща във филм

Уникален детски роман за дете-чудо се превръща във филм

Аз детето | 2013-11-06

Уникален детски роман за дете-чудо се превръща във филм

Нашумелият детски роман. „Избраните творби на Т. В. Спивет“ на Рийф Ларсън скоро ще се появи на голям екран като филма „Младият и гениален Т. В. Спивет“.

С невероятния роман за детето чудо, което печели научна награда за възрастни, се е заел режисьорът Жан Жьоне. Главните роли пък са поверени на Хелена Бонъм Картър („Клетниците“, „Хари Потър“), Джуди Дейвис („На Рим с любов“) и на невръстния Кайли Катлет, който вече има няколко телевизионни филма зад гърба си.

Според книгата 12-годишният Т. В. Спивет живее с родителите си и сестра си в ранчо в Монтана, САЩ. Момчето се увлича от наука и любимото му занимание е да рисува всичко, което види – например развитието на какавидата до пеперуда или траекторията, по която баща му поднася чашата към устата си. Майката на Спивет е учен, който цял живот търси бръмбар, за който се предполага, че съществува, а баща му е обикновен грубоват каубой. Неочаквано за рисунките си детето получава научна награда за възрастни и решава тайно от родителите си да замине да си я получи във Вашингтон. Романът описва пътешествието му през цяла Америка, по време на което той рисува всичко, което вижда или му хрумне.

Книгата е изпъстрена с рисунките, които Спивет прави по време на пътуването си. Впечатляващото произведение на Рийф Ларсън е грабнало вниманието на режисьора Жан Жьоне и той се е заел да пренесе красивата история на екрана.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град