любопитно

Начало | любопитно | Тюлен е най-редовният клиент в ирландски рибен ресторант

Тюлен е най-редовният клиент в ирландски рибен ресторант

Аз детето | 2016-03-15

Тюлен е най-редовният клиент в ирландски рибен ресторант

Ще повярвате ли ако ви кажем, че тюлен всеки ден пресича улицата и прави огромни задръствания, за да посети любимия си рибен ресторант. Не, така не започва някоя приказка за животните и хората или нов анимационен филм, това се случва наистина. Тюлен е най-редовният клиент на рибен ресторант в ирландската столица Дъблин.

Всеки ден, точно в три определени времена – за закуска, обед и вечеря местните жители знаят и предупреждават всички туристи, че дори и да искат да минат с колите си по улицата в тези часове, няма да успеят. Тюленът просто седи там и чака, докато му дадат риба. Собствениците на ресторанта не един и два пъти са се опитвали да го изгонят обратно във водата, където му е мястото и да го накарат сам да лови храната си като всички негови събратя, но той категорично отказва. Сами ще видите във видеото, че човекът дори държи стол срещу муцуната на тюлена и му казва да си върви, да се върне във водата, но тюленът на име Сами е непреклонен. Не си тръгва, докато не получи нещо за ядене.

За всички в града той вече е нещо като атракция и дори си има име – Сами. Собствениците на ресторанта шеговито отбелязват, че винаги са искали за домашен любимец котка или хамстер, но и в най-смелите си мечти не са си представяли, че ще имат тюлен.

 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град