спорт

Начало | спорт | Турнир за млади плувци в София

Турнир за млади плувци в София

Аз детето | 2012-03-28

Турнир за млади плувци в София

На 1 април 2012 г. в басейна на 97 СОУ „Братя Миладинови“ („Люлин“ 5) в столицата ще се проведе Пети турнир по плуване за деца под егидата на Асоциацията на българските плувци (АБП). Това е единствената проява у нас за толкова малки плувци – родени 2006 г. (6-годишни), 2005 г. (7-годишни) и 2004 г. (8-годишни). Те ще се надпреварват по 50 метра в стиловете кроул, гръб, бруст и бътерфлай, като най-малките ще плуват само дисциплината 25 метра свободен стил.

На всички класирали се до трето място ще бъдат връчени медали, а най-добрият плувец и най-добрата плувкиня ще бъдат отличени със специални купи. Ще има и други предметни награди – аксесоари за плуване, вода Active 02, която е с повишено съдържание на кислород и лек плодов аромат, както и броеве от единственото специализирано списание за водни спортове в България „Плуване&Водна топка“ – издание на АБП.

Турнирът за деца е част от IV Национален плувен празник, който стана възможен със спомоществователството на Столична община (Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и туризма) и с подкрепата на Ученическа спортна школа „София“.

Миналата година в надпреварата се спуснаха над 60 плуващи деца от цялата страна. Според главния съдия на турнира Антон Михайлов (единственият българин световен шампион по плуване за ветерани) в тазгодишното издание се очакват по-голям брой участници.

На 7 април на басейн „Спартак“ в София предстои втората част от IV Национален плувен празник – турнирът за ветерани. В него ще се състезават плувци над 25-години, разделени в 15 възрастови групи.

Прочетете още:
10 причини да насърчим плуване за деца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град