любопитно

Начало | любопитно | Цветът на козината подсказвал за характера на котките

Цветът на козината подсказвал за характера на котките

Аз детето | 2015-10-26

Цветът на козината подсказвал за характера на котките

Ветеринари от университета на Калифорния в Дейвис установиха връзка между цвета на козината на котката и склонността й към агресивно поведение към хората, съобщи в. "Индипендънт".

Трицветните, черно-белите и сиво-белите котки по-често са агресивни към хората. Черно-белите котки са особено зли, като бъдат хванати, а сиво-белите обикновено съскат ужасно, когато ги водят на ветеринар. Трицветните са агресивни дори в ежедневното общуване с хората.  Трицветните котки обикновено са женски, защото гените за оранжева и черна козина са в хромозомата Х. Тъй като женските имат две такива хромозоми, те могат да носят и двата гена. Нито един от гените не е доминантен и затова двата цвята се разпределят случайно по козината.

Идеалните котки за гушкане са черните, белите, сивите и тигровите. Ветеринарите са решили да проверят разпространеното схващане, че женските трицветни котки са по-зли от останалите. Те са работили с анкета в интернет, в която са се включили 1274 собственици на пухкави създания. Те са дали информация са честотата и степента на проявяваната от котката им агресивност във всекидневието и когато я хващат и водят на ветеринар. По тези отговори ветеринарите са оценили котките по агресивност.  
Източник: Dariknews.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град