За учители

Начало | За учители | Център за приобщаващо образование стартира безплатен онлайн курс “Запознаване с приобщаващото образование“

Център за приобщаващо образование стартира безплатен онлайн курс “Запознаване с приобщаващото образование“

Аз детето | 2016-09-28

Център за приобщаващо образование стартира безплатен онлайн курс “Запознаване с приобщаващото образование“

От днес всеки, който работи в сферата на образованието, ще може да се възползва от безплатен онлайн курс „Запознаване с приобщаващото образование“. Обучението е подготвено от екипа на Център за приобщаващо образование и има за цел да отговори на нуждата от въвеждащо и разясняващо обучение в тази област. Той е достъпен на Приобщи. се.

Създаването на онлайн курса е част от Програма „Едно училище за всички“, която Център за приобщаващо образование развива заедно с пет училища партньори, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Нейн фокус е създаването на първия български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.

Курсът включва 4 независими модула, обединени около темата приобщаване: история на приобщаващото образование, основни принципи и възприети рискове при прилагането му на практика; участници в процеса на приобщаване и техните роли; организиране на приобщаването на различни нива и тяхното взаимодействие; Български модел за изграждане на приобщаваща училищна среда.

Всеки модул включва по три сесии. Записалите се в курса, могат да преминават през материалите и задачите в удобно за тях време и място и със своето собствено темпо.

В края на курса участниците получават сертификат, удостоверяващ успешното приключване на обучението. Но по-важното е, че получават възможността да се приобщят към една философия, на която се основава бъдещето на образованието.

Сред обучителите са Александра Ангелова, Специалист Обучение и развитие, Димитър Лазаров, Програмен директор, Ива Бонева, Изпълнителен директор.

„Практиката ни показва, че учителите имат желание да се усъвършенстват, да опитват нови неща, да получават и те самите непрекъснато нови знания, така както предават такива на децата. Програмата на онлайн курса е съставена на базата на нашия опит и има за цел да помогне на учители, специалисти, работещи в сферата на образованието, а защо не и на родители да помагат на всяко едно дете да се чувства добре в училище, да учи с желание, любопитство и любознателност, да бъде щастливо и успешно. В духа на философията на новия закон за предучилищно и училищно образование за постоянно обновяване и развитие на квалификацията на учителите, вярваме, че това обучение ще бъде полезно и ще допринесе за нови практически съвети за преподаване“, разказва Ива Бонева, Изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование.

За Център за приобщаващо образование:

Център за приобщаващо образование (ЦПО) е неправителствена организация, чиято основна цел е да помогне на колкото може повече деца да учат и играят заедно със своите връстници. Вярваме, че всяко дете трябва да получи шанса да бъде прието, ценено и да има възможност да развие напълно своите способности. Даваме отговор как приобщаващото образование да се случва все по-осъзнато и пълноценно в българското училище. Работим за социално приобщаване и качествено образование за всички деца, както и за закрилата на тези, които се нуждаят. Екипът на Центъра работи активно с родители, учители, директори, специалисти, общински и държавни власти, бизнес организации, колеги от страната и чужбина – и се радваме заедно на промяната, която се случва постепенно.

За Фондация „Америка за България“:

Фондация „Америка за България“ подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които фондацията предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Фондацията работи за подобряване качеството на българското образование, издигане на престижа на учителската професия и възприемане на образованието като основна ценност.

За допълнителна информация:

Здрава Стоева, 0893 38 20 07, z.stoeva@cie-bg.eu



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град