малък готвач

Начало | малък готвач | Три плодово-страшно и страшно-плодови хелоуински рецепти

Три плодово-страшно и страшно-плодови хелоуински рецепти

Аз детето | 2022-10-27

Три плодово-страшно и страшно-плодови хелоуински рецепти

Шоколади и бонбони – всяко дете по света, което смята да се маскира за последния ден на октомври със сигурност смята и да хапне нещо сладичко в повече от обикновено. Пък и дори и да не се маскирате и изобщо да не знаете какво ще стане на 31-ви октомври защо да не си направите няколко тематични плодови сладки изненади. Те са много плодови, но също и леко страшнички, точно за Хелоуин, независимо дали го празнувате или не – винаги е хубаво да си направиш нещо интересно и полезно за хапване. Особено ако е лесно като тези три страшно-плодови десертчета.

Бананови духчета

Интересни и много сладки! Ще се харесат на всички – дори и на най-големите противници на празника. За тези вкусни бананови духчета ще ви трябват: банани (количеството зависи от това колко духчета искате, като помнете че от един банан стават две), 1 бял шоколад, пакетче кокосови стърготини и малко течен кафяв шоколад. Клечки за сладолед или пък дървени шишчета.

Правят се много лесно, като единственото по-трудно ще бъде да разтопите шоколада. Но ако имате микровълнова – също е фасулска работа. Първо обаче обелете бананите и ги разрежете на две. Набучете всяка половинка банан на клечка за сладолед или дървено шишче, като много внимавате и разбира се оставите малко от клечката, за да можете да хванете банана за нея. След това изсипете стърготините в плоска чиния. Сега остава да начупите шоколада на парченца и да го поставите в подходяща за микровълнова купичка. После го пускате за 30 секунди, вадите, разбърквате и връщате за още 30 секунди. Така правите докато шоколада се разтопи, което ще отнеме около 2-3 пъти общо.

После е лесно, потапяте всеки банан в белия шоколад, после го овъргалвате в кокосовите стърготини, а накрая с помощта на течен кафяв шоколад и най-добре клечка за зъби – рисувате вежди, очи и уста на бананите. Разбира се какви ще са точно решавате вие. И съвсем накрая поставяте банановите духчета в хладилника за половин час да стегнат. Готови са! Вкусни и интересни.

Плодова салата в „тиквено“-портокалови фенери

Всеки може да прави тиквен фенер, но може ли всеки да направи плодова салата в портокалово-„тиквен“ фенер. По-малките от вас могат да помолят за помощ при изрязването на портокала, но иначе е лесно. Както разбрахте за всяка плодова салата ще ви трябва по един портокал и любимите ви плодове. Ние предпочитаме ягоди, боровинки и малини, но вие можете да сложите каквото си искате.

Колкото до портокаловия фенер – лесно е! Отрежете горния край на портокала, така че отгоре да имате кръгъл отвор. После с помощта на лъжица внимателно извадете вътрешността, плодът можете да използвате за салата или пък да си направите смути или фреш. После, за да прилича наистина на фенер с помощта на ножица изрежете две малки триъгълничета за очи, под тях за нос и голям разрез за усмивка. Ако пък можете да правите и други неща с ножицата, направете още по-интересен портокалов фенер.

След това в горната част слагате предварително измити и по необходимост нарязани плодове. Можете по желание и да добавите малко сметана или течен шоколад, но и така си остава вкусно. И не забравяйте вътрешността на портокала, тя ще добави много вкусна нотка към салатата и няма да е суха. Идеално плодово лакомство!

Ябълкови чудовища

Изглеждат интересни и вкусни, нали? Как да си ги направите можете да разберете като кликнете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град