любими герои

Начало | любими герои | Топ 10 на най-любимите телевизионни детски герои за всички времена

Топ 10 на най-любимите телевизионни детски герои за всички времена

Аз детето | 2014-06-02

Имате ли си любим герой? Сигурни сме, че ще отговорите положително на този въпрос. Всеки си има свой любим герой. И като казахме това, нали не сте забравили за конкурса на „Забавното лятно четене“... Сега нека се върнем на класацията ни. Погледнахме няколко неща, попитахме няколко деца, погледнахме някои световни класации и направихме и нашата. Ако не сте съгласни с нея, смятате, че някои от тези страхотни герои има незаслужено място или пък някои не е включен, ще ви очакваме в коментарите.



На почетното 10-то място сме поставили незабравимия човек-паяк или Спайдърмен. Знаете как започва всичко. Умният неудачник Питър Паркар е ухапан от радиоактивен паяк и само за няколко дни той вече не е това, което е бил. Благодарение на ухапването Питър развива интересни способности, каквито обикновено само паяците трябва да имат – той може да пълзи по стените и да усети непосредствената опасност още преди да се е случила, а най-накрая и да изстрелва паяжина, с която да обикаля или по-скоро лети из целия град. След нелепата смърт на чичо си Бен, Питър решава „че с голямата сила идва и голямата отговорност“. Точно благодарение на тези думи се ражда незабравимият герой Спайдърмен.



На 9-то място е още един интересен герой, можем да кажем дори братовчед на нашия паяк, а именно Батман. За Батман няма какво толкова да говорим, защото няма човек на света, който да не го познава. И все пак Батман е роден в далечната 1939 година от смелата рисунка на Боб Кайн. Неговият помощник Бил Фингър ни разказва за Батман следното: „Имаше идея за персонаж, наречен „Батман“, и че би искал да видя рисунките. Отидох до дома му и той беше нарисувал герой, който много приличаше на Супермен с някакъв вид... червеникави чорапогащи, мисля, че ботуши... без ръкавици... с малка лицева маска, държащ се на въже. Той имаше две твърди крила, които стърчаха от него и приличаха на криле на прилеп. И под него имаше надпис... БАТМАН“.
Историята на Батман минава през редица преработки, както малки, така и големи. Няколко елемента от историята на персонажа остават постоянни.
Главното събитие в историите за Батман е неговият произход. Като малък, Брус Уейн е ужасен и травматизиран да види родителите си, доктор Томас Уейн и съпругата му Марта, че биват убити от въоръжен крадец пред собствените му очи. Това го кара да се бори с престъпността в Готъм като Батман.
В първата поява на Батман в Detective Comics бр. 27 той вече се подвизава като борец срещу престъпността. Произходът на Батман е представен за първи път Detective Comics бр. 33 през ноември 1939 г., а по-късно е допълнен в Batman бр. 47. Както отбелязват тези комикси, Брус Уейн се е родил на д-р Томас Уейн и съпругата му Марта, двама много богати и великодушни човека от висшето общество на град Готъм. Брус е отгледан в имението на Уейн с изобилния си разкош и води щастлив и привилегирован живот до осем-годишна възраст, когато родителите му са убити от крадец на дребно на име Джо Чил, докато се прибират вкъщи от киното. Брус Уейн се заклева да отърве града от злото, което е отнело живота на родителите му. Той се заема с интензивно интелектуално и физическо обучение; обаче той осъзнава, че тези умения сами няма да са достатъчни. „Престъпниците са суеверно и страхливо множество“, отбелязва Уейн, „така че дегизировката ми трябва да е способна да удари ужаса в сърцата им. Трябва да съм създание на нощта, черно, страшно..." Сякаш в отговор на изискванията му, изведнъж един прилеп прелита през прозореца, вдъхновявайки Брус да приеме личността на Батман.



На осмо място сме поставили един забавен жълт симпатяга, който не е герой, не притежава супер сили и не спасява никой от големи опасности, но пък е страхотен и с добро сърце. Говорим за жълтата гъбка Спонджбоб. Спонджбоб е забавен, любящ и безгрижен. Той е изключително решителен и често не ще се спре пред нищо, за да изпълни дадена задача. Той работи като готвач в закусвалнята „Хрупкавият рак” под ръководството на г-н Рак. Спонджбоб много обича своята работа и с голяма отговорност се отнася към своите задължения (26 пъти по ред е бил най-добрият работник на месеца). Да работи в закусвалнята е била неговата мечта: като малък той е могъл да приготвя великолепни хамбургери. Едно от любимите му занимания е лов на медузи. Спонджбоб е майстор по правенето на балони. Той може да прави балони в най-различни форми и размери. Също така обича да се занимава с карате заедно с катерицата Санди. Той се опитва и да получи книжка за каране на лодка, но не може да изкара нито един изпит (общо 56 пъти е повтарял) по кормуване в училището на г-жа Пъф. Главната причина затова е, че той започва силно да се притеснява, когато седне зад кормилото на лодката. Но независимо от това упорито посещава училището с надежда да успее.



На седмо място сме поставили един супер герой наречен Супермен. Изпратен като бебе на Земята от планетата Криптон, умиращият Кал-Ел е приет от Марта и Джонатан Кент от Смолвил, Канзас. Израснал като Кларк Кент, той посвещава живота си да помага на другите с възможностите, които са му вродени. Премествайки се в град Метрополис, той става Супермен, докато все още поддържа тайната си идентичност като Кларк Кент, който работи в изданието „Daily Planet".



На шесто място сме поставили още един малък симпатяга – Гъмбол. Познавате го от филмчето „Невероятния свят на Гъмбол“. Той е дванадесет-годишен светлосин котарак, който отива в прогимназия Елмор с неговия десет-годишен брат и най-добър приятел Дарвин и четири-годишната му сестра. Гъмбол е забавен и нежен, с богато въображение, по-скоро оптимистично настроен и много палав. Винаги, когато забърка каша той се опитва да оправи нещата с малко затъпели идеи, които обикновено правят ситуацията още по-трудна отпреди.
Гъмбол е непоправим оптимист и очарователно глуповат, той е готов да опита от всичко по веднъж – дори да пусне дух в тялото си за един ден. Единственото нещо, което научава от грешките си е как да допуска още повече грешки.

На пето място сме поставили едни герои, за които смятаме, че нямат нужда от представяне. Те носят имената на известни художници, само дето са костенурки и отново се борят с лошите. Сещате ли се кои са?



На четвърто място идва непоправимият веселяк Мики Маус. Мики Маус първоначално е създаден като заместник на Освалд Щастливия заек, по-ранна звезда, създадена от студиото на Дисни за Юнивърсъл. Ранният външен вид на Мики всъщност до голяма степен прилича на този на Освалд.
За да може да оцелее компанията на Уолт и Рой Дисни, тя се нуждае от нови лица, които да се превърнат в звездите на техните кратки филмчета. Тъкмо тогава идеята за Мики идва в съзнанието на Уолт, който преди това е правил неми филмчета с мишки. Първоначално смята да кръсти героя си Мортимър Маус, но жена му го убеждава, че името звучало прекалено претенциозно, което кара Уолт Дисни да нарече героя си Мики. Името Мортимър по-късно е използвано за друг герой в сериите за Мики, чичото на Мини Маус.
Първата поява на Мики и Мини, неговата приятелка във вестник е през 1923 година, а първата им поява в анимационното филмче Plane Crazy на 15 май 1928 г. Серията е сърежисирана от Уолт Дисни и Уб Айуъркс, като Айъуркс е и главният аниматор. Филмчето е създадено за 6 седмици.
Сюжетът на филмчето е сравнително прост — Мики се опитва да стане пилот, по подобие на Чарлз Линдберг. След като създава свой собствен самолет, той моли Мини да дойде с него на първия му полет, през който той на няколко пъти неуспешно се опитва да я целуне, накрая прибягвайки до сила, при което Мини скача с парашут от самолета. Разсеян от нея, Мики губи контрол над летателното средство, което се явява началото на дълъг неконтролиран полет, който е съпътстван от множество забавни ситуации и завършва с катастрофално приземяване. Вярва се, че кравата без характерните за героите на Дисни човешки черти, която за момент се явява пътник в самолета, е първообраз на кравата Кларабел.
Образът на Мики в това филмче е на пакостлив, влюбчив немирник. Plane Crazy не успява да впечатли критиците след първата си поява, а Дисни се проваля в опита си да намери дистрибутор. Въпреки обяснимото си разочарование, Уолт Дисни не се отказва от героя, в крайна сметка превръщайки го в световен символ.



На престижното трето място ви посреща кучето, което е страхливо и въпреки това разрешава едни от най-страшните мистерии на този свят. Точно така – говорим за Скуби-Ду. Скуби е кафяв от главата до петите. Той по принцип е четириного, но показва двукраки „човешки " характеристики от време на време.
Скуби-Ду е най-добрият приятел на всички, той мрази тряскащи се през нощта неща, а похапването е любимото му занимание. Храната определено е слабото място на Скуби – той лесно може да бъде подмамен и въвлечен в страховити ситуации с няколко Скуби-лакомства.



На второ място ни очаква още едно интересно „животно“, което х-мм говори и прави и други интересни неща. Това е незабравимият и непоправим Бъгс Бъни. Той става известен благодарение на кратките и забавни филмчета част от поредицата „Весели мелодии“, в които често е главен герой. Бъгс е известен най-вече с веселия си нрав и думите си „К`во стаа шефе?". Помните нали, много обича да пита това, дъвчейки от любимите си моркови, докато се готви да направи поредната пакост. Всъщност точно заради това Бъгс се появява в повече филмчета от всички други негови приятели. Той е носител на награда Оскар, който се появява във филмчетата на „Шантави рисунки“ „Весели мелодии“,„Космически забивки“ и „Шоуто на шантавите рисунки“.

На първо място... Всъщност знаете ли какво, предлага ме ви вие да решите кой да е на първо място. Познавате филмовите герои много по-добре от нас и точно затова тази чест оставяме на вас.

Картинки: freeimages.com



Коментари
26 коментара

георги , 10 г.,

Публикувано на 06.06.2014

Според мен на престижното първо място са Том и Джери и "Ну,Погоди!",две филмчета,достойно за първо място.Класика са!

Вени , 9 г.,

Публикувано на 11.06.2014

Том и Джери !!!

габриел желев, 8 г.,

Публикувано на 13.06.2014

спорет мен на 1 трябва да е спайдъпмен 2 том и джери 3 спонджбоп 4 батман 5 шантаваите рисунки 6 скуби ду и 7 невероятния свят на гъмбол

Йоана Гълъбова , ,

Публикувано на 17.06.2014

Всеки е с различен вкус . Момичетата ще кажат Barbie , а пък момчетата Спайдърмен . Но все пак за мен Шантави рисунки са ми любими . С това сериалче аз израснах . То ми е любимо . Но си имам два любимци от него Лола и Бъгс . И за мен на първо място трябва да са Шантави рисунки !!!

михаил бояджиев, 10 г.,

Публикувано на 29.06.2014

аз предпочитам трансформърс , но всеки има сфои фкус

Aни Бисеровa, 10 г.,

Публикувано на 03.07.2014

Трaнсформърс нa 1

маги темелкова, 10 г.,

Публикувано на 05.07.2014

За мен на 1 място трябва да е сид от ледена епоха

Йоана Георгиева, 9 г.,

Публикувано на 11.08.2014

Наистина, Сид е уникален! :-))

Вяра Иванова, 8 г.,

Публикувано на 30.10.2014

най-достойния е сид

nikolai stefanov, 11 г.,

Публикувано на 17.12.2014

men lubimiat geroi e skubi du. Toi e nai-ludia ot bandata na fret.

Габриел Желев, 9 г.,

Публикувано на 21.12.2014

Да всеки е по свой вкус.Но Шантавите рисунки и Том и Джери са най-стина са хубави филми.Всъщност с тях израстнах макар че са анимации

Стилян Милев, 9 г.,

Публикувано на 24.01.2015

Аз също мисля че spider man трябва да е на 1 място

петър борисов, 10 г.,

Публикувано на 29.01.2015

спорет мен гъмбол е най-якиа

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 25.04.2015

всеки има собствен вкус аз харесвам принцеса бел обичм да играя много игри но тази игра е номер 1

Андреа Павлова, 10 г.,

Публикувано на 02.05.2015

Според мен трябва да са том и джери.:-);-)

Мила , 11 г.,

Публикувано на 24.07.2015

От изброените герои най-много харесвам Бъкс Бъни!!!

Лея , ,

Публикувано на 26.07.2015

Всеки има свое мнения, но аз израстнах с костенурките нинджа и мисля, че те трябва да са на първо място.

Димитър Марков, 9 г.,

Публикувано на 17.01.2016

Най интересното децко е Гъмбол.

михаела георгиева, 9 г.,

Публикувано на 23.01.2016

готино еееееее

Зенблок Зенблоков, 9 г.,

Публикувано на 04.02.2016

За мен най добрите филмчета са супер новобранци и малки титани в готовност

simeon кръстанов, 11 г.,

Публикувано на 04.10.2016

групата на алекс

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 10.12.2016

Да ,Гъмбол и Спонджоб са най добрите!!!

георги николаев, Георг г.,

Публикувано на 04.02.2017

на гъмбол телевизионни герои и гъмбол купете тези герои

георги Георгиев, 7годи г.,

Публикувано на 04.02.2017

телевизионните герои гъмбол

Виктория Венелинова, 9 г.,

Публикувано на 24.12.2020

Според мен на първо място бъгс бъни, второ място Мики Маус, трето място Спондж боб квадратни гащи

От редакцията: Супер е, чудесна класация си направила. ;-)

Бела и конете , 13г г.,

Публикувано на 30.06.2022

Аз може и да съм голяма, но гледам две филмчета от време на време:H2o просто добави вода и Уинкс. За мен тези филмчета никога няма да остареят, защото когато има кой да ги гледа те си остават класика. Това се отнася и за всички други филмчета, не само h2o и Уинкс. Аз знам, че всеки, дори и възрастните си имат поне едно филмче, което да пазят в себе си, заедно с всички детски спомени. За мен H2o и Уинкс са на първо място, защото ме връщат в хубавите спомени, когато бях по-малка! До редакцията: Вие имате ли си любимо детско филмче и ако да, кое е то?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град