приказки от деца

Начало | приказки от деца | Тишка и компютърът

Тишка и компютърът

Давид Мавродиев | 2012-12-14

Тази мишка се казваше Тишка. Провряла се из под бялата врата, тя нямаше търпение да се запознае със света. И първо видя една желязна змия, която много голяма била. И разбра тя, че „змията“ винаги броди сама и не вижда никога деня, въпреки че се движи не само през нощта. Тишка откри, че змията само под земята седи, бързо и шумно върви и никога не спи. Аз съм сигурен, че си виждал тази „змия“ и ти, нали?... Запита се мишката тогава:
– Какво тук в тунела става? И какво ли е това същество? Ако не е змия, какво е то?
Тишка не знаеше, че това е Метро!... Но се престраши и на „змията“ се качи. Пътува дълго без да спира и дори билетче в метрото намира. После слиза, заедно с другите хора и застава на една пещера до отвора...
Това бе голяма и стъклена “пещера”, цялата окъпана в бяла светлина. Мишката бързо разбра, че е много интересна тази пещера, защото забавление дава тя на големите „същества“. Тя за първи път виждаше възрастни и деца!... А те с усмивка на уста и грейнали лица, излизаха от чудната пещера, с покупки в ръка- подаръци и храна. Усетила Тишка храната, бързо се шмугна между краката на децата и влезе в “пещерата”. Каза си:
– О, това го знам! Тази пещера е Сезам! И вкусничко ще си похапна там, от сиренцето и деликатесния салам!
Дълго търси сиренето и салама, но не ги намери и си остана гладна. Видя зад една врата тъмнина и си помисли, че се завръща у дома… И бързо скочи в киносалона на един стол, и се загледа в 3D-филма за принцеса и трол… Тя не знаеше, че е попаднала в МОЛ!... Разбра, че тук ядене няма да получи и реши, че на друго място ще сполучи… Тръгна отново по коридора, който беше пълен само с хора. Стигна до една бяла врата. Под нея се промъкна сама. Мислеше си, какво ли ще се случи и дали храна ще получи? Започна да се чуди и бързо да се труди, за да изкачи едно бюро… И благодарение на своите крачка, тя се озова пред нещо много интересно, но и много смешно. То цяло беше бяло… Замисли се малката мишка Тишка, че това пред нея не е прозорец, а има стъкло. Ясно и беше, че то не е животно, но пък има „око“… Качи се тя на неговите „клавиши“ и видя, че то пише. А после то започна да говори и да пее. А Тишка не спря да се смее:
– Е, как то говори и пее? Нали живо не е, а живее?...
После на него излезе картина, с храната й любима. Малката мишка бе гладна „за трима“ и се опита да хапне от „картината“ незабравима. Но в този момент тя бе заменена от голям букет, който после бе сменен с мишия портрет… Тишка не разбра, че е заснет сега лика й отпред. Тя не бе чувала за Компютър с интернет!... Но хареса много това и реши сега, с дълбока въздишка, да прочете голяма бяла книжка. Защото от днес става компютърна мишка!... Сигурен съм, че и ти имаш до компютъра си бяла мишка. Знай, че тя се казва Тишка!

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".



Коментари
48 коментара

Вергиния Генова, ,

Публикувано на 14.12.2012

Много ми хареса твоята приказка :) става за продължение на приключенията в града. Браво!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 21.12.2012

Г-жо Генова, от цялата си душа, много благодаря, за добрите Ви слова! ;) Весела Коледа от мен (Ваш голям фен) и от моята малка бяла мишка, на име- Тишка! :)

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 27.12.2012

Браво! Много хубаво е станало с римите ^.^

Таня , 12 г.,

Публикувано на 29.12.2012

Интересна е,но с римите е като от истински писател!Браво!Ще си сред печелившите!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 29.12.2012

Ивета, и на теб благодаря, че харесваш моята творба! ;)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 30.12.2012

Таня, благодаря ти за добрите думи, но си мисля, че не всички ме приемат като теб за "истински писател", след като не съм сред отличените във "Великански конкурс за талантливи писатели" :)

Дете :)))), ,

Публикувано на 30.12.2012

Наистина е интересна, затова един съвет към Давид Мавродиев: По-добре се пробвай да пишеш стихотворения, защото си добър с римити. от 0 до 5 точки ти давам 3.

Стоян Огнянов, 14 г.,

Публикувано на 31.12.2012

Дете :)))),, друг път като решиш да даваш съвети, първо гледай да си подготвиш "домашното", за да не се излагаш, защото липсата на информираност не те извинява ;) Явно малко четеш и стихове, и разкази, иначе щеше да знаеш много повече за Давид и нямаше да посмееш точно на него да даваш съвети :) И след като малко четеш, просто беше нужно, преди да изказваш мнението си, само да напишеш в някоя от търсачките например в Google "Давид Мавродиев" или "Давид Станислав Мавродиев" и да видиш какво ще откриеш като информация за него. Много ми е интересно, дали и тогава щеше да си позволиш да му даваш съвети от рода на "по-добре се пробвай да пишеш стихотворения", след като е първи на толкова национални конкурси за поезия. И за да съм ти изцяло полезен, ще ти кажа, че негови стихове и коментари в рима които също са отличени са публикувани и в този сайт! Но това и ти, Дете, можеше само да го откриеш, за да не си смешно в очите на другите потребители на сайта Аз-детето, които не само коментират, но за разлика от теб, и редовно четат всички материали в него. И за да докажа думите си, ще ти дам и поредния изненадващ за теб пример, защото съм сигурен, че ти изобщо не подозираш, че в този сайт има и интервю с Давид в рубриката „VIP интервю :) Този мой нагледен урок, как да се информираш за някого, преди да му даваш съвети за да не се окажат те напълно излишни и смешни, надявам се да приемеш като новогодишен подарък, защото няма нищо по-лошо от липсата на знание, на информираност и на компетентност в ерата на информационните технологии ;)

Михаела Матева, 14 г.,

Публикувано на 08.01.2013

Приказката ти е много хубава. Не бих ти давала съвети, защото всеки писател си има свой стил. Ако може само да те попитам един въпрос! От колко годишен пишеш и как откриваш толкова конкурси?

Таня , 12 г.,

Публикувано на 08.01.2013

Имам няколко въпроса към Давид:Колко страници най-много си чел за един ден?И колко време ти отнема да напишеш разказ като този?

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 09.01.2013

Михаела, благодаря ти за добрия коментар! Благодаря и за въпросите! И ти отговарям веднага... 1. Пиша в рима откакто съм се научил да пиша буквите- значи някъде от 6-7 годишен. Но римувам много по-отрано, защото когато се събирахме вкъщи с моите първи братовчеди Валери и Дорина, мама беше измислила една специална игра за нас: Тя казва една дума, а ние трябва да кажем други думи, които да се римуват с нейната. Победител е детето, което се сети за най-много рими. След като мама видя, че с многото опити вече успявахме бързо да намерим много рими, тя реши да усложни малко играта- вече побеждаваше този, който направи изречения с нейната дума и тази, която той е намерил за рима. Така, като на игра, започнах да измислям и първите си стихчета ;) 2. Колкото до конкурсите, честно казано, в последно време не аз, а те ме намират :) Да, получавам на имейла си покани от някои организатори за участие, но за мое голямо съжаление те все още са твърде малко. Повечето конкурси сам си ги намирам в Интернет. Детските сайтове като "Аз детето" често предоставят информация за различни конкурси. Трябва само да се следят редовно. Има и специализирани сайтове за всякакви конкурси литературни, ученически, поетични и др., но няма как да ти ги напиша всичките тук, първо, защото те не са никак малко, а и второ, коментарът ми ще бъде приет като безплатна реклама за тези сайтове и тогава може да не бъде публикуван. Но ако все пак много желаеш да научиш кои други сайтове предоставят информация за детски конкурси, достатъчно е да направиш това, което се казва в коментара на Стоян Огнянов 14 г.- да напишеш в някоя от търсачките името и фамилията ми или и трите ми имена и ще видиш в кои сайтове съм ходил, къде съм публикувал мои творби и в кои конкурси съм участвал. По този начин ще откриеш и сайтовете, които те интересуват. Пожелавам ти успех!...

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 09.01.2013

Таня, и на теб благодаря за въпросите! Но ще им отговоря в обратен ред, започвайки от втория... По принцип нямам навика да засичам по часовник за колко време пиша стихотворение, басня, гатанка, песен, разказ или есе, но мисля, че тази приказка я написах за близо час или два най-много. Всеки път е различно и зависи дали имам вдъхновение (муза), или трябва да пиша примерно задължителната домашна работа. Ако имам идея, измислил съм сюжет, зная кои ще са ми героите и какво ще им се случи, нещата стават много бързо :) Но ако трябва да пиша за нещо, което не ми е чак толкова интересно, което не разбирам и смятам за скучно, тогава задачата не ми е особено лесна ;) И сега преминавам направо към първия ти въпрос, защото с книгите нещата стоят по същия начин. Ако книгата е увлекателна, действието в нея е динамично, открояващо се и уникално като развитие, а героите са оригинални, различни и запомнащи се, тогава няма да оставя книгата, докато не я прочета, колкото и да е голяма. Честно казано, никога не съм си броил страниците и не съм си поставял за цел да сметна колко страници най-много мога да прочета за един ден. Просто си зависи от това което се чете. Ако ми е безинтересно, няма начин да ме накарат да го прочета цялото, дори и да е задължително това произведение. Но ако книгата е като последната, която прочетох ("Пърл Харбър"), ако ще да е 200-300 страници, отново бих я прочел, в някой съботен или неделен ден, "на един дъх", както обича да казва баба ми!... Това е от мен, Таня. Дано съм ти помогнал с моите отговори!

Диди , ,

Публикувано на 10.01.2013

До Давид Мавродиев: Коя бе първата ти книга, която прочете и на колко години беше? Наследил ли си от някой този талант? Според теб ще спечелиш ли конкурса (според мен имаш голям шанс)? Какво те запали да пишеш? Надявам се да отговориш на въпросите ми! Пожелавам ти да станеш известен писател(поет), но това зависи от теб! :)))))))

Саня Младенова, 13 г.,

Публикувано на 11.01.2013

Давид, ти си Джъстин Бийбър в поезията!!! Аз не само прочетох твоите творби в интернет, но и видях снимките ти- и вече знам, че не само си много талантлив, но си и красив (ето, че и аз без да искам римувах)... А като твоя голяма фенка искам да те попитам няколко неща: 1. Писал ли си стихотворение за момиче? 2. Вярно ли е, че си от децата на Фондация "Димитър Бербатов"? 3. Имаш ли публични представяния на твоите произведения (кога и къде ги четеш)? 4. Издал ли си своя книга? 5. Коя книга четеш сега?6. Наистана ли си спечелил конкурс на "Шоуто на Слави"? 7. Пишеш ли нещо в момента (стихотворение, разказ или друго)?Ще се радвам много, ако отговориш и на моите въпроси! И ти благодаря за това!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 11.01.2013

Диди, благодаря ти за пожеланията! Много благодаря и за въпросите ти! Започвам да им отговарям, по реда по който си ги задала... 1. Първата ми книга, която сам (с много труд и дълго сричане) прочетох бяха Андерсеновите приказки. Да кажем, че съм бил на повече от 6 години, но още не бях навършил 7 :-) 2. Мерси, за мнението ти, че имам талант, но аз смятам, че всеки може да римува, ако се постарае. За мен по-важното е да имаш въображение, защото само с една рима не можеш да кажеш много- не можеш да въздействаш на читателя, ако с тази рима не казваш нещо важно, различно и интересно. Така че въображението съм го наследил от фамилията ми, спор няма ;-) 3. По повод конкурса, все още нищо не мога да кажа, защото не съм прочел приказките на всички участници, за да имам категорично мнение по въпроса. А и не смея да гадая, защото много често се случва очакванията ми да се разминават с крайната оценка на журито. Но ти благодаря, че имаш толкова високо мнение за приказката ми! 4. Мисля, че започнах да пиша като на шега. А с времето продължих, защото имах какво да кажа по темите, за които съм писал. А и да докажа, че писането не е само за големите. И че възрастните трябва да видят и гледната точка на децата, да чуят какво имат те да им кажат и да го разберат!... Май това са отговорите ми на всичките ти въпроси, Диди. Знай,че съм бил напълно искрен! Лек и мек снежен ден от мен! :)))))))

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 12.01.2013

Саня, благодаря за комплимента, но лично аз предпочитам песните на Еминем, защото той сам си пише страхотните рими!... А сега на въпросите ти, по ред на номерата: 1. Не, не съм посвещавал стих на момиче, защото все още не съм се влюбвал ;-))) 2. Да, за мен е чест, че от 2011 г. съм приет в Клуба на талантливите и даровити деца на Фондация "Димитър Бербатов". 3. Публични четения имам най-често на тържествените церемонии по награждаване на отличените участници в различните литературни конкурси. Също така съм чел мои наградени творби и в някои медии- по БНР (част от поемата ми, посветена на Освобождението на София от турско робство), по ТВ7 (част от стихотворението "Черен хумор", за което телевизията направи цял репортаж и ми взеха кратко интервю) и по БТВ (част от разказа ми "Познавам аутист"). 4. Не, все още не съм издал своя книга. Въпреки че това бе една от наградите ми и трябваше още миналата година да излезе от печат сборника (по-скоро стихосбирката), но се оказа, че в последния момент спонсорът се е отказал, защото имал финансови затруднения. Но иначе публикувам мои работи в различни сайтове. А и в пресата има мои неща- в. "Труд" публикува мои стихове ("Черен хумор" и "Легенда за казанлъшките рози"), а също така мои журналистически коментари в рима има и във в. "Teen`s Paper". А тази година ще излязат и няколко сборника от конкурси, в които ще има и мои творби. 5. Сега чета книгата на Роалд Дал, която вчера получих по пощата като конкурсна награда "Дани- шампион на света". 6. Да, спечелих конкурса за кратък разказ "Познавам аутист" и бях гост на "Шоуто на Слави", където (както писах по-горе) прочетох и част от творбата си. 7. Да, пиша есе в стихотворна форма, но още не съм му измислил интересно заглавие... Това са моите отговори. Надявам се те да са ти харесали. И ти благодаря, че се интересуваш от мен- аз съм много впечатлен, че си ми такъв голям фен! :-)))

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 13.01.2013

Стоян, искам и на теб да благодаря за подкрепата! Но си мисля, че Дете не е имало лоши чувства и не е целяло да засегне някого с коментара си. Затова едва ли имах нужда от такава силна "защита"... Благодаря ти и за образователната кампания "как се сърфира в интернет", чрез която читателите се информират по-лесно и бързо, а и свободно задават въпросите си към мен! Приеми моите приятелски поздрави!...

Диди , ,

Публикувано на 13.01.2013

До Давид М. : Благодаря за отговорите! :):):ДД

Давид Мавродиев, 11 г. г.,

Публикувано на 14.01.2013

Диди, моля, пак заповядай! ;))) За мен бе истинско удоволствие да ти отговоря! :)))

Таня , 12 г.,

Публикувано на 16.01.2013

Давид,имам един последен въпрос:На колко години си започнал да пишеш?И по всички предмети ли си отличник?

Давид Мавродиева, 11 г.,

Публикувано на 16.01.2013

Няма проблем, Таня, за мен е чест да ти отговоря, дори и тези въпроси да не са последните ти :-) На първия въпрос мисля, че вече отговорих по-горе (беше го задала Михаела Матева, 14 г.). Но нищо, отново ще кажа, че пиша рими откакто съм се научил да пиша азбуката с печатни (и то все главни)букви. Мисля, че съм бил 6-7 годишен някъде, или поне такъв е моят детски спомен ;-) На втория ти въпрос ще отговоря много кратко, с едно "Да"... Това са моите отговори, Таня. Благодаря ти за въпросите! ;) Радвам се, че моята личност ти е така интересна!... Вдъхновен и вълшебен ден от мен! :)

Таня , 12 г.,

Публикувано на 16.01.2013

Давид, много благодаря за отговорите!:)))))

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 17.01.2013

Моля те, Таня, за нищо! Пак заповядай и въпросите си задавай! Ще се радвам, ако мога да им отговоря- това е най-малкото, което за теб мога да сторя! :)))))

Дидо Мидо, 123 г.,

Публикувано на 17.01.2013

Наистина много добре боравиш с римите, но това не стига! Няма важно действие! Това е моето мниние. Моля, не ми се сърди!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 18.01.2013

До Дидо Мидо: Извинявай, че питам, но защо толкова искаш в детските приказки да има някакво важно действие? До колкото те разбирам искаш да има поука или нещо такова. Но приказката е измислена, за да бъде интересна.

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 18.01.2013

Благодаря, Ивета, за твоята подкрепа! :)

Диди , ,

Публикувано на 19.01.2013

Дано да не се обиждаж(или ядосваш) от много въпроси. Коментарите заприличаха, като че това ти е профила ти в ask.fm(не съм много привърженичка на този сайт). Надявам се да не те притеснавям с въпросите си, но искам да те питам, има ли някой писател(поет), от който черпиш вдъхновение! ... Предварително благодаря за отговора! :)

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 19.01.2013

Няма защо! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 21.01.2013

Има, Ивета, има защо да ти благодаря! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 21.01.2013

Диди, изобщо не се обиждам, нито ядосвам на въпросите, а се радвам, че мога да им отговоря! ;) И не ме притесняваш- напротив, щастлив съм от факта, че моята личност е интересна на толкова хора! :) Нямах представа за съществуването на този сайт, но ще го проверя, ако родителите ми разрешат, разбира се (те не ми дават да ходя където си искам в нета- аз затова и си нямам Фейсбук- профил). А сега на въпроса... Писателите, на които се опитвам да подръжавам, са и автори на любимите ми книги. Няма да изброявам всички книги, от които черпя вдъхновение, защото вече съм ги посочил в интервюто си в този сайт и не бих искал да се повтарям. Колкото до поетите- харесвам поезията на Яворов и Петко Р. Славейков. Със сигурност в края на учебната година ще имам и други предпочитания, тъй като в клуб "Млад поет" в моето училище, на който съм член, разглеждаме творби и на други поети. А заслугата е изцяло на учителката ни по литература и български език, г-жа Вера Бебова. А от чуждите поети много харесвам стиховете на Емили Дикинсън. В оригинал ги познавам благодарение на преподавателката ми по английски език в частните курсове, г-жа Цвети Телчарова. А след като успешно защитих през лятото Cambridge Flyers написах и първото си стихотворение на английски език и силно се надявам да не е последното! :-) Това е моят отговор лесен и дано той ти е бил интересен! Фантастичен и усмихнат ден от мен! ;-)

Диди , ,

Публикувано на 21.01.2013

Отново ти благодаря, че отдели време, за да отговориш на въпросите. ... Само да добавя, че и аз ходя на подобен като твоя клуб - "Родно слово"... Дано да не нахалством, но ти участва ли в конкурса "Ще ти разкажа приказка" и "Поезията свързва хората"?

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Диди, моля те, няма нищо, пак заповядай и въпросите си към мен без притеснение задавай! :) Както вече казах, за мен е удоволствие на всеки да отговоря (въпреки чe с някой коментиращи съм готов да споря- за "анонимните" говоря). А сега да взема и да се върна на конкретната тема. ;) Първо, искам да те поздравя, че и ти обичаш поетичните слова. Адмирации, че участваш в клуба! Дано има повече такива деца, обичащи езика си и нашата литература- новите будители на българската култура! Надявам се, към днешна дата, да има и повече творчески клубове в училищата на страната. Второ, бих искал да ти дам категоричен отговор на въпроса ти, но работата е там, че и аз сам, точния му отговор не знам. И все пак ще отговоря с "Да", но не съм много сигурен, че това е така. Защото все още не съм получил от организаторите потвърждение, че е получено и допуснато да участва моето произведение. Имам предвид и двата конкурса- нищо, че първият вече е приключил и има излезли резултати, а на втория вчера му изтекоха крайните дати. Така че и аз всъщност не зная, дали напразно не се старая и дали за конкурсната награда "играя"- затова си трая и не казвам твърдо "Да". Надявам се да приемеш като отговор тези мои слова. А за въпроса ти, много благодаря! Това е всичко от мен... Лек и усмихнат ден!

Сталия Георгиева, 13 г.,

Публикувано на 24.01.2013

Наистина с римата е хубава, но иначе много не ми харесва! Пък и не е по тема!! Това е моето мнение!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 25.01.2013

Благодаря ти, Сталия, че беше така добра да споделиш мнението си, въпреки че не си спомням да съм те молил за това, но щом държиш, кажи си... лично на мен не ми пречиш! :) Виждам, че изпитваш вътрешно противоречие по повод приказката ми-"наистина с римата е хубава, но иначе не ми харесва" ;) Интересно, какво ли точно значи това "иначе"- може би, че без римата нямаше да е хубава и тогава нямаше да ти хареса? Следователно, сега ти харесва и е хубава! :-) Аз и затова съм я написал в рима- специално за теб! ;-) А ти виж как ми се отблагодаряваш за жестта... С "хейтърски" коментар- "пък и не е по тема". Любопитно ми е, какво ли точно в моята приказка не е по темата? Може би, името на мишката ми? Ако е това, то ще си позволя да те осветля по темата... Представи си, че си чакаш метрото и случайно срещаш там малка бяла мишка. Решаваш да я последваш в нейните приключения, за да разкажеш после за тях в своята приказка... Как мислиш, дали ще знаеш, че тя се казва Бети? Не, защото няма откъде да знаеш името й, защото ти не говориш нейния език, нито тя- твоя. И тогава, много ясно, ти ще й дадеш друго име... Е, поне при мен така се случи и това се получи- моята мишка аз кръстих Тишка, тъй като няма как да знам, че нейното истинско име е Бети. ;))) Ако не ми вярваш, опитай сама- пробвай да попиташ вкъщи твоята компютърна мишка как се казва. И ако тя ти каже, че е Бети, значи си права, че приказката ми не е по темата :)))

polia , ,

Публикувано на 26.01.2013

4ydesno prodaljenie na prikazkata, bravo na avtora na prikazka v rimi!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 27.01.2013

Благодаря ти, Поли! :)

Виктор Мартинов, 12 г.,

Публикувано на 28.01.2013

Наистина, не всеки може да римува, но и не всеки може да разказва увлекателно! В стихотворната творба по-важно от римите и ритъма съ художествените чувства, които тук липсват! Не ми харесва много.Да, Давид, ти можеш да римуваш, но не и да пишеш вълнуващо(според мен). (Аз лично също пиша, не римувам добре, но имам интересни разкази, а това е най-важното!) ... Надявам се, да не си се засегнал от коментара ми!

Кристина , ,

Публикувано на 28.01.2013

Не ми харесва много(съгласна съм с Виктор). Но браво за старанието!

Аз,, Поверителна, ,

Публикувано на 28.01.2013

Таня , 12 г., Публикувано на 29.12.2012 Интересна е,но с римите е като от истински писател!Браво!Ще си сред печелившите! .... Не си сигурна, че ще е сред печилившите!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 30.01.2013

Виктор, май не си чел гореизложените ми коментари- в тях твърдя обратното на твоята теза, а именно, че според мен всеки може да римува (както разбирам и ти не си изключение!) и затова не проумявам, защо започваш коментара си с нещо, което аз не съм казал?!... Нямам представа за коя "стихотворна творба" говориш, но ако е по принцип за стихотворение- да, там емоциите са от значение. Но това тук е детска приказка, а не поема, балада, ода и т.н. :) И не се притеснявай, няма как да се засегна от теб, защото не зная ти кой си- просто името ти не ми говори нищо, а и не съм чел нещо твое публикувано, за да те приема за авторитет в литературата! И в тази връзка ще те помоля да ми посочиш къде мога да открия твоите така "увлекателни", "вълнуващи" и "интересни" разкази, пълни с непознатите за мен "художествени чувства", за да се науча и аз като теб на "най-важното"? ;) А и като си толкова добър, защо не ме засрамиш с твоята приказка, приятел? Същото ще попитам и Кристина- след като сте такива познавачи на художественото слово, защо не виждаме вашите приказки тук?! ;) Щом раздавате така свободно вашата творческа мъдрост, то трябва да сте ни за пример и ние по достойнство да оценим вашето писателско перо и да върнем жеста с "Браво за старанието!" ;-) Също така държа да знаете, че добрият писател преди всичко е и добър човек!!! Дано се сетите това следващия път, когато решите да изказвате мнението си по този начин... А и още нещо- истинските писателите имат богато въображение и винаги са оригинални в изказа си. Те имат свой уникален стил и никога не биха допуснали да използват едни и същи фрази, от типа на "Не ми харесва много", а биха го казали по много по-различен, специфичен и силно открояващ ги от другите начин!... Надявам се да разбирате какво ви казвам, въпреки че силно се съмнявам, след като самите вие не знаете какво точно пишете и какво искате да кажете с него. Давам за пример отново вашето "не ми харесва много"- какво значи това "много"? Въпреки че не е много, все пак ви харесва приказката ми, така ли? :-) И моля, знайте, че след като нямах удоволствието да се запозная в този сайт пряко с вашето творчество, изпратено специално за настоящия конкурс, то ще очаквам линковете на други ваши публикувани творби Виктор и Кристина, както и тези на другите "анонимни", даващи оценки и съвети като Дете, Дидо Мидо, Аз-Поверителна. Само тогава мога да приема коментарите ви за градивна критика, защото не чрез голословни твърдения, а чрез вашите произведения сте ми показали къде греша и че действително има какво ново да науча от вас! А на "Аз, Поверителна" просто няма какво друго да кажа, освен да я попитам следното: Защо ти напълно сигурна ли си в обратното? Да не си гадателка? Или представител на журито? :)))...

Таня , ,

Публикувано на 30.01.2013

"Аз Поверителна",имах предвид,че творбата му е доста старателно написана и СПОРЕД МЕН трябва да е сред победителите!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 30.01.2013

Не разбирам какво толкова му критикувате приказката - сякаш вие можете по-добре! Постарал се е и заслужава да го подкрепят! И както каза Давид - напишете ваши приказки и ги пратете - да видим колко добре ще се справите и дали ще понесете критики! Все пак е много лесно да кажеш "харесва ми" или "не ми харесва", но е по-трудно ти да напиеш нещо!

Диди :–), 12 г.,

Публикувано на 31.01.2013

Според мен всеки има шанс за победа! ... Да те питам, Давид, ти само откъса ли прочета от "Бяла приказка" или по-голямата част(от началото - до продължението)? .. Предварително благодаря за отговора! И се радвам, че ми хареса приказката! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 31.01.2013

Диди, винаги чета всичко! ;-)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 31.01.2013

За пореден път ти благодаря, Ивета, за твоята силна подкрепа! :-)

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 31.01.2013

Няма защо! Поздравления за наградата!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 01.02.2013

Мерси, подобно, Ивета! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 01.02.2013

Таня, и на теб искрено благодаря, че заставаш винаги зад думите си! Ето, че позна- за много голямо съжаление на "Аз, Поверителна" :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град