новини детски

Начало | новини детски | Честит празник, скъпи приятели!

Честит празник, скъпи приятели!

Аз детето | 2016-06-01

Честит празник, скъпи приятели!

Мили приятели, с огромна радост ви честитим днешния празник, който е и наш празник – Честит първи юни – денят, посветен на децата. Искаме да знаете, че няма по-голям символ на чистотата, добротата и искреността.

Всеки от нас, възрастните, трябва да се замисли за времето, в което е бил дете и да остане такова, за да може искрено да се радва на дребните неща, да изпитва любопитството да опознаваш света и хората около себе си. Без злоба, без нечисти помисли и корист. Желаем ви да останете все така щастливи и с чисти души. Запомнете от нас, че ако светът е „детска планета“, то това би било най-доброто място за живеене. Честит празник, мили деца!

Честит празник и на всички, които все още пазят детското у себе си. Нека приличаме на децата, защото те са истинските мъдреци на земята. Нека за всички нас светът е увеселителен парк, а не мрачна джунгла! Весел празник и повече слънчеви усмивки! Бъдете здрави и щастливи!

Ще ви поздравим и с любимия си цитат от „Пипи Дългото чорапче“, който най-добре показва колко е ценно да си дете и как всъщност вие сте тези, които ще спасят нашата планета от всичко, което ѝ предстои:

„Внезапно лицето на Томи помръкна. — Не искам да стана голям — заяви той твърдо.
– И аз – каза Аника.
– То наистина не си заслужава – каза Пипи. – Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход.
– Казва се данък общ доход – поправи я Аника.
– Хм, все същата дивотия – каза Пипи. – Освен това ги прихващат разни суеверия и щуротии. Мислят, че ще се случи нещо много страшно, ако пъхнат ножа в устата, когато ядат и ей такива едни.
– Пък и не умеят да си играят – отбеляза Аника. – Уф, като си помислиш, че чисто и просто трябва да пораснеш!
– Кой е казал, че трябва – възрази Пипи. – Ако не се лъжа, тук някъде имам едни хапчета...
– Какви хапчета? – попита Томи.
– Едни много хубави хапчета за хора, които не искат да пораснат – каза Пипи и скочи от масата.“



Коментари
2 коментара

Пролетина , ,

Публикувано на 01.06.2016

Благодаря много! Моля ви, останете все така прекрасни!

Симона Тодорова, 11 г.,

Публикувано на 01.06.2016

много благодаря!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град