новини детски

Начало | новини детски | Червейчето Чочо и Тиранозавърът ви очакват в книжен център „Славейков“ за весели игри

Червейчето Чочо и Тиранозавърът ви очакват в книжен център „Славейков“ за весели игри

Аз детето | 2017-08-10

Червейчето Чочо и Тиранозавърът ви очакват в книжен център „Славейков“ за весели игри

Отскоро вече има книги-игри и за най-малките деца, от 3 до 9 години. Може би сте чували за тях – „Голямото приключение на малкото Таласъмче“ и „Плюм Речното духче“ – и сте ги чели, а може би още не сте. И в двата случая се радваме, че можем от името на организаторите да ви поканим в книжен център „Славейков“ (пл. „Славейков“ № 7) където за първи път ще се състои истинска изложба с оригиналните илюстрации на такива приказки-игри: големи картини рисувани с маслени бои. Ще има и разпродажба на десетки заглавия Книги-Игри, подходящи за малките – само по 3 лева.

Изложбата ще се проведе този уикенд (11-13 август) от 16 до 20 часа. на нея ще гостуват всички автори и художници на „Плюм Речното духче“, както и на предстоящите „Червейчето Чочо“ и „Къде е Тиранозавърът?“. Росана Новаковска е магистър по Скулптура в Софийската академия, Живопис във Варшавската академия и Културология във Варшавския университет, както и лауреат на множество международни награди, а съвсем наскоро изложбата гостува и в културния център Бат във Великобритания. Ще можете да се срещнете и с Ейдриън Уейн и Рита Лазаро.

Ето и малко информация за книжките. Ако вече сте чели приказката-игра „Плюм Речното Духче“, знаете какво да очаквате и от следващите приказки-игри на създателите му: стотици вълшебни илюстрации от известен български художник, много от които рисувани на ръка с маслени бои – двуезично издание – текстът на всяка страница е на български и на английски, което помага на децата да ги усвояват, класическа приказна история, която е чудесен подарък за всяко дете от 3 до 9 години – или дори за по-големи, ако се интересуват от английски език или изобразително изкуство. Въпреки че досега на практика не е представяна и рекламирана в мрежата, книгата се радваше на голямо внимание и успех по всички събития на живо, давайки възможност и на най-малките да вземат решения и да получават всеки път когато отворят книгата съвсем различна приказка.

Този уикенд в Книжен Център „Славейков“, ще можете: – да се сдобиете с някое от двете ѝ различни издания (с меки и твърди корици) с цели 35% отстъпка! – да се срещнете със специално гостуващите от чужбина автори и художници, които ще разкажат и покажат всичко относно новите три интерактивни книги, готови за издаване: „Червейчето Чочо“, „Звездичките“ и „Къде е Тиранозавърът?“ – и да разгледате и да се сдобиете с някои от десетките нови луксозни плакати, сред които и подбрани илюстрации от „Плюм Речното Духче“ и „Червейчето Чочо“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град