новини детски

Начало | новини детски | Часове по анимация вече и в българските училища

Часове по анимация вече и в българските училища

Аз детето | 2016-05-31

Часове по анимация вече и в българските училища

За първи път тази година българските ученици ще имат възможност да направят своите начални стъпки в анимацията в класните стаи. Благодарение на идеи и ценни съвети от световноизвестни аниматори, децата ще могат да се запознаят с творческия процес, благодарение на който любимите им анимационни герои оживяват на екрана.

За втора поредна година инициативата Студио „Въображение“ ще мотивира подрастващите да бъдат по-креативни. Българските аниматори Весела Данчева и Радостина Нейкова отново взеха участие и подкрепиха каузата като проведоха часове по анимация в 44 СОУ „Неофит Бозвели“ и в 139 ОУ „Захарий Круша“ в столицата. Освен това, до 30 училища от цялата страна бяха изпратени специални учебни материали по анимация, с които учителите по изкуства ще могат да проведат занимания, които да заредят с творчески ентусиазъм и да окрилят въображението на подрастващите творци.

Най-малките български таланти могат да се включат в единственото по рода си състезание по анимация – Cartoon Network Студио „Въображение“, където да дадат най-доброто от себе си, за да спечелят страхотни награди и да покажат творческите си способности.

Надпреварата започва от 1-ви юни 2016 г., а повече информация можете да получите на сайта на телевизионния канал.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град