новини детски

Начало | новини детски | Търсят се деца, които да напишат приказки за нова книга

Търсят се деца, които да напишат приказки за нова книга

Аз детето | 2018-04-05

Търсят се деца, които да напишат приказки за нова книга

За втора поредна година издателство „Дъбови листа“ търси талантливи деца, които да напишат приказки, за да издаде най-добрите от тях в книга, илюстрирана отново от деца. И тази година основната идея на конкурса е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат, защото организаторите са убедени, че именно приказките са в основата на стремежа към грамотност и развиване на въображението.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи на възраст до 18 години. Няма жанрови ограничения. Задължителни са само добрата писмена култура и доброто въображение. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите трябва да се изпращат на azpisha@abv.bg.

„Първото издание на конкурса премина изключително успешно. Получихме над 400 приказки от 44 населени места. Най-добрите 25 от тях издадохме в сборника „От деца за деца“. Тази година очакваме още повече приказки, повече участници и повече приключения. Няма друго подобно удоволствие от това да си член на жури, чиято задача му дава привилегията да се докосне до смелостта и чистотата на детския свят“, казва инициаторът на конкурса Нуша Роянова.



Тя е художник-илюстратор, автор на приказки и издател. Освен нея членове на журито са още Яна Пеловска, която е управител на Център за развитие на медиите, и гл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева, която е с три професионални профила – фолклористика и културна антропология, литературна история и методика на обучението по литература, книгоиздаване и печатна журналистика и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Източник на информацията: dnevnik.bg



Коментари
2 коментара

Моника Илиева, 10 г.,

Публикувано на 06.04.2018

Приказката за "Слончето Бонбон" е моя.

Вяра , ,

Публикувано на 06.04.2018

До редакцията: Здравейте! Мога ли да изпратя повече от една приказка?

От редакцията: Здравей, за съжаление не сме организаторите на този конкурс и знаем само това, което сме написали в статията. Но ако ги попиташ на имейла им azpisha@abv.bg, сме сигурни, че ще ти отговорят.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град