Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Търсенето на Дори“ пленява сърцата до най-високата степен

„Търсенето на Дори“ пленява сърцата до най-високата степен

Аз детето | 2016-06-21

„Търсенето на Дори“ пленява сърцата до най-високата степен

Гледахте ли вече филма за малката готина синя рибка на име Дори? Трябва да ви кажем, че ние бяхме първи в киното. Още щом филма излезе нямахме търпение да отидем, не само защото искаме да сме добре подготвени за сайта и затова трябва да познаваме всичко свързано с вас, децата, но и защото, да си признаем, много обичаме детските филми. Смятаме, че те са някак си по-забавни, по-интересни и определено по-хубави от тези за възрастните. В детските филми има от всичко – и приключения, и смях, и малко тъга и дори има какво да научиш. Не смятате ли и вие така? Обикновено не казваме мнението си, но този път решихме да опитаме нещо ново. Смятаме, че освен да ви информираме за най-новите филми, за които разбираме, би било много хубаво след това и да ги обсъждаме или поне тези, които са ни впечатлили особено много. Затова какво ще кажете ние да ви кажем нашето мнение или по-скоро да ви представим ревю за филма, а след това и вие вашето в коментарите. На нас определено ще ни е интересно какво мислите вие за него. Съгласни ли сте? Да започваме тогава!

Помните ли забраванката Дори от „Търсенето на Немо“? Тя може и да не ви помни, със сигурност не ви помни, но сме сигурни, че няма дете на света, което да я забрави. Тя е малка, синя и забавна. Тя е винаги до приятелите си и винаги е готова да им помогне да се измъкнат от бедата, дори и тя сама да ги е вкарала там, защото за нея няма нищо невъзможно в света на океана и извън него. „Винаги има начин!“ – казва Дори. Това е един чудесен урок, който всички трябва да научим. Трябва да научим, че когато се изправим пред трудности, не трябва да се отказваме, а „просто да плуваме!

Минаха 13 години, леле, колко много, откакто на бял свят се появи един от най-добрите филми на „Пиксар“ за всички времена. Сега всички сме много щастливи, защото най-накрая обещаната втора част на „Търсенето на Немо“ вече е тук! „Търсенето на Дори“ ни връща към фантастичните герои, прекрасните шеги и забавната история, пълна с приключения и важни поуки. Този тъй дългоочакван филм, също като предшественика си ни предлага приключенска комедия, която ни отвежда в реален, но съвсем различен свят на дъното на океана. Няма да ви разказваме много от историята във филма, защото тези от вас, които вече са го гледали са напълно наясно, а на тези, които им предстои... просто не искаме да ви разваляме удоволствието нито за миг. Само ще ви кажем, че този филм е всичко, което човек очаква от една анимация – красив откъм ефекти, забавен откъм диалози и учи децата, а и възрастните на някои добри и морални уроци, докато се забавляват.

„Търсенето на Дори“ следва събитията една година след приключенията, в които Марлин и Немо бяха главните герои. Те двамата заедно със симпатичната забраванка Дори са се върнали в кораловия риф и си живеят щастливо и спокойно. Един ден обаче всичко това се променя, когато Дори получава просветление за миналото си и за семейството си. Това води нашите любими риби далеч от дома край бреговете на Калифорния, където се предполага, че са родителите на Дори. По времето на това голямо търсене из океана нашите герои не само, че изживяват най-невероятните приключения, но и се срещат с много стари и нови интересни приятели. Но дали намират родителите на Дори или не? Ако искате да разберете, трябва да гледате филма.

Единственото, което не ни хареса в този филм е силното повтаряне на основната история. Събитията в „Търсенето на Дори“ много повтарят моменти от „Търсенето на Немо“. Това прави филма леко скучен на моменти и доста предвидим, но най-вече за феновете като нас, които сме го гледали поне 5 пъти. Въпреки това тази грешка е компенсирана от новите забавни герои, веселите шеги и зашеметяващите рисунки и анимационни ефекти. Направо обикнахме октопода Ханк, той компенсира всичко. Той е готин, макар и доста песимистичен на моменти, цар е на маскировката и е толкова хитър, че чак е забавен. Няма как да не ти хареса. Освен това и нашите озвучаващи актьори са се справили прекрасно, което допълва хубавото усещане, което ти остава след като изгледаш филма. Те са успели в огромна степен да придадат на всеки герои необходимия му характер и специфичен говор.

Така че накрая можем да кажем само едно – „Търсенето на Дори“ определено е хитът на това лято и става както за деца, така и за възрастни. Изпълнен и със страхотни приключения, забавни шеги, някои от които ще те карат да се смееш докато не те заболи стомахът и няколко важни житейски поуки! Филмът, макар и не чак толкова добър, колкото предшественика си, но със сигурност ще заеме важно място в сърцето на всеки, който се докосне до магията му.

Това е нашето мнение, ще се радваме да споделите и вашето в коментарите!



Коментари
1 коментар

Яница Николова , 12 г.,

Публикувано на 27.07.2016

Толкова много обичам "Търсенето на Дори" и "Търсенето на Немо". Когато отидох да гледам "Търсенето на Дори" заплаках от радост още на рекламите. Според мен филмчето е много повече от - комедия, драма, приключенски, то е фантастично. Андрю Стентън е свършил прекрасна работа като го е създал. Геройте са ми любимци както и новите, имам ги всичките като играчки, възглавнички, блузи и дори вече кърпа и още неща, дори новите първа ги купих без да лъжа. Очаквам да има продължение. Пожелавам на вас и на сайта `` Аз детето" късмет и да има още усмивки, почитатели и ако може още малко конкурси за филмчето. Обичам ви!:)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град