новини детски

Начало | новини детски | Световен шампионат по математика събира ученици от 5 континента във Варна

Световен шампионат по математика събира ученици от 5 континента във Варна

Аз детето | 2018-11-22

Световен шампионат по математика събира ученици от 5 континента във Варна

Във Варна започва Деветият световен математически отборен шампионат. Събитието се провежда за първи път в Европа и е едно от най-престижните отборни състезания по математика в света. Участие в шампионата ще вземат 390 ученици от Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия, сред които и 18 ученици от Варненската математическа гимназия.

Началото на надпреварата е утре от 13.30 часа в Двореца на културата и спорта, а в неделя ще се проведе церемонията по награждаване на победителите и закриването на форума. Провеждането на Световния математически шампионат във Варна е поредно признание за морската столица като център за образователни, научни и културни събития с висок международен престиж, както и за нивото на подготовка на варненските ученици.

Преди дни екипът на Дигиталната национална коалиция избра Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ за Дигитално училище на 2018 г. Призът отразява доброто владеене на дигиталните компетентности на учениците и отличните постижения на най-изявените сред тях на национални и международни състезания.

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град