покани

Начало | покани | Светлинно дрон шоу ще освети небето над Търговище с фигури на символични за града места и събития

Светлинно дрон шоу ще освети небето над Търговище с фигури на символични за града места и събития

Аз детето | 2021-05-13

Светлинно дрон шоу ще освети небето над Търговище с фигури на символични за града места и събития

Фигури и надписи, с препратки към символични за Търговище места и събития, ще заблестят в небето над града по време на светлинното дрон шоу на 14 май. Програмата, дело на екипа на DroneShow.bg, ще е с продължителност от 10 минути и ще започне в 21 ч. на площад „Свобода“, съобщиха от общинския пресцентър. Заради подготовката на шоуто, затворена за придвижване ще бъде част от площада, намираща се в непосредствена близост до градския шадраван. Ограничението ще е в сила от обедните часове на 14 май до приключването на спектакъла.

От администрацията апелират гражданите да не преминават поставените заграждения, за да не възпрепятстват работата на организаторите. Програмата за отбелязване на официалния празник на Търговище ще започне в 9:30 ч. на площада с ритуал за издигане на знамената на България, Търговище и Европейския съюз. Ще участват Духовият оркестър към Общината, Мажоретният състав към Центъра за младежки дейности и инициативи и знаменосци от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“.

В 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще бъде връчено отличието на новия почетен гражданин на Търговище д-р Стела Георгиева. Отличие ще бъде връчено и на наследниците на проф. Никола Маринов, който бе удостоен с почетното звание посмъртно през 2020 г. Макет на панаирното място от 1868 г. в Ески Джумая ще бъде изложен на малката сцена до градския шадраван в 17:00 ч. Ще бъде представена и монографията „Ескиджумайският панаир – център за стопански и културен диалог през XIX в.“. Тя е написана в съавторство на Алджан Джафер, уредник в Исторически музей – Омуртаг и докторант в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и доц. Мийрям Салим, преподавател в Катедрата по турски език и литература в същия университет.

От Общината призовават присъстващите стриктно да спазват правилата за физическа дистанция и останалите противоепидемични мерки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град