любопитно

Начало | любопитно | Страхуват ли се лисиците от хората?

Страхуват ли се лисиците от хората?

Аз детето | 2015-01-29

Страхуват ли се лисиците от хората?

Лисицата се среща в прериите и полупустините, горите, степите и лесостепите. Може да се види в предградията и дори в градски райони, като живее заедно с други дребни хищници. В България видът е повсеместно разпространен. Благодарение на своята красива козина и рунтава опашка, която може да бъде огненочервена, стоманеносива или белоснежна, лисицата заема специално място в сърцата ни от незапомнени времена като красиво и загадъчно горско създание. Всички са били пленявани от красотата на червената лисица. Но това хитро животно е успяло да се адаптира към различни климатични условия в целия свят. Лисици живеят както в пустинята Сахара, така и в югозападната част на България, САЩ и полярните райони. Тези удивителни и симпатични създания са се адаптирали много добре. Така например лисиците, живеещи в Сахара, имат големи уши, които им помагат да се разхлаждат, а полярните лисици имат дебела и снежнобяла козина и малки уши, които им помагат да запазят топлината на тялото си. Но какво ще кажете за хората, дали лисиците се страхуват от тях. Вместо да ви развиваме научни теории, ще ви разкажем една история, а вие сами ще си отговорите на този въпрос.

На едно място в Русия, разположено в залива „Петър Велики“ в Японско море, до 2010 година било много диво място и до него можело да се стигне само с ферибот. Един ден обаче построили мост до там и заради това мястото се превърнало в любимо място за отдих на жителите на най-близкия до него град Владивосток. Всъщност споменахме ли, че там живеят много лисици? И така всеки ден хиляди хора посещават това прекрасно и все още красиво място. То предлага много неща: прекрасна природа, риболов, туризъм и всичко друго, което феновете на отдиха на открито харесват. И какво мислите правят лисиците, които досега са живели без много досег с хора? Те са много доволни от това, че сега се редовно посещавани и най-вече харесват раниците на хората, които са пълни с вкусна храна. Те изобщо не се страхуват от хората, а идват и гледайки ги мило в очите почти им казват: „А носиш ли нещо и за мен?“. След като са добре нахранени лисиците дори позират за някоя и друга снимка.

Учените твърдят, че лисиците не са останали без храна и затова я искат от хората. На това място има птици и мишки, които са достатъчно за всички. Според тях храната е само предлог, те просто искат да видят хората и да ги опознаят. Сега оставяме сами да прецените дали лисиците се страхуват от хората. 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град