любопитно

Начало | любопитно | Стогодишна костенурка на изложение в Ню Йорк

Стогодишна костенурка на изложение в Ню Йорк

Аз детето | 2014-09-06

Стогодишна костенурка на изложение в Ню Йорк

Символ на опазване на биологичното разнообразие на еквадорския архипелаг Галапагос, стогодишната костенурка Самотния Джордж ще бъде изложена в Природонаучния музей в Ню Йорк, предаде AFP. Кончината на животното през 2012 година предизвика силна тревога, тъй като тя предвещаваше края на вида "Geochelone Abigdoni". Но след това бяха открити други екземпляри от същия вид в отдалечения и изолиран островен резерват в Тихия океан, разположен на 1000 километра от бреговете на Еквадор.

Животното бе препарирано от специалистите в продължение на цяла година, след което беше транспортирано в специален контейнер, предаде БТА. След експозицията в Ню Йорк, която ще бъде открита на 18 септември, Самотния Джордж ще бъде върнат обратно на островите Галапагос, където ще бъде изложен в местния Музей на костенурката.

Между 30 и 40 хиляди костенурки от различни видове обитават тези райски острови. Някои от тях могат да достигнат до 180 сантиметра и да живеят до 180 години. Архипелагът е известен и с това, че вдъхнови теорията за еволюцията на видовете на британския учен Чарлз Дарвин.

Снимка: sxc.hu



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град