важните неща

Начало | важните неща | Старозагорски деца се събраха на протест пред общината с искане за скейт площадка

Старозагорски деца се събраха на протест пред общината с искане за скейт площадка

Аз детето | 2021-04-09

Старозагорски деца се събраха на протест пред общината с искане за скейт площадка

Около 20 деца на възраст от 9 до 15 години се събраха на протест пред общината в Стара Загора днес, предава БНР. Искането им е съвсем простичко и много важно за едно истинско детство и развитие на всички хлапета – да имат скейт площадка в парк „Артилерийски“. Децата прекарали около 10 минути пред входа на общината с викове „Искаме си скейт площадката!“, докато представител на общинска охрана не им направи забележка, че пречат на работата на администрацията. След като никой от общинското ръководство не слезе да разговаря с тях, децата се разотидоха, решени да протестират отново през следващите дни.

От БНР припомнят, че вече повече от година и половина продължава „строителството“ на скейт площадката в парк „Артилерийски“. Символичната първа копка на съоръжението бе направена на 16-ти октомври 2019 год. в присъствието на зам.-кмета по строителството Янчо Калоянов, главния архитект на Общината Виктория Грозева, управителя на фирмата-изпълнител и други официални лица. Тогава бе обявено, че срокът за изграждане на съоръжението е 90 дни. Към днешна дата строителството бавно и с много спирания продължава, въпреки многократните обещания за завършването ѝ в най-кратък срок.

Междувременно все по-чести стават конфликтите между каращите велосипеди, тротинетки и скейтборд деца и пешеходците в центъра на града. Преди около 2 седмици по решение на общинската Комисия по безопасност на движението бяха монтирани пътни знаци Б-9, забраняващи влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора и на други места в центъра на града. Забраната беше наложена след постъпили сигнали за рисково каране пред общината и създаване на ситуации, които застрашават живота на деца и възрастни. Остава обаче отворен въпросът кога ще бъде завършена скейт площадката и къде дотогава децата могат да карат велосипеди и тротинетки, за да спортуват и да се радват на детството си.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град