Инициативи

Начало | Инициативи | Среща в Плевен – Децата безопасно в Интернет

Среща в Плевен – Децата безопасно в Интернет

Аз детето | 2008-11-13

Среща в Плевен – Децата безопасно в Интернет

Представители от град Плевен на МВР, Детска педагогическа стая, неправителствени и родителски организации, други институции, както и учители, директори на училища и деца от 6 до 10 клас взеха участие в провелата се вчера, на 12-ти ноември кръгла маса по проблемите на безопасността на децата в Интернет, организирана от Az-deteto.com, Майкрософт България и Евроком. Специален гост на събитието бе Симо от сутрешния блок на БГ Радио – “Стартер”. Той разясни на децата правилата за безопасно сърфиране и каза, че основното е децата да говорят с родителите си и родителите да поемат малко повече контрол и повече да общуват с децата си .

Част от повдигнатите въпроси се отнасяха до вечерния час от 22 до 6 ч. сутринта да бъде променен и да е от 20 ч. до 6 ч., да се търси повече отговорност от родителите, когато децата им са сами на улицата в късните часове или дълги часове стоят в Интернет, да се обединят усилията на различните институции, училището и семейството по отношение безопасността в Интернет.

Всички присъстващи получиха по едно копие от филма “Сърфирам безопасно”, както и плакати с 8-те “Златни правила за безопасно сърфиране в Интернет”. Осмото правило бе избрано през май т. г. от над 3500 предложения на деца от цялата страна и е с автор Здравка Иванова на 12 години от Плевен. Именно затова първата Кръгла маса в кампанията “Деца и родители в Интернет” бе организирана именно в Плевен.

На снимката – Симо с част от децата, присъствали на срещата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град