За родители

Начало | За родители | Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 детска градина „Свобода“

Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 детска градина „Свобода“

Аз детето | 2017-10-30

Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 детска градина „Свобода“

Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 детска градина „Свобода“ в квартал „Надежда“ В София. Това е първата такава, поместена в образователна институция в България.

„Помещението е оборудвано с халогенератор, който създава подходящ терапевтичен микроклимат. Стените на стаята са покрити с 4 слоя природна сол, а халогенераторът впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно влияние върху организма“, обясни пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на детската градина Диана Русимова. Чрез процедурите в така наречената „солна стая“ ще може да се прави профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и да се стабилизира имунната система на децата. Престоят в нея влияе добре на хора със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и други.

Около 280 деца от ДГ „Свобода“, на възраст от 4 до 7 г., ще могат да се възползват от придобивката напълно безплатно. Диана Русимова посочи още, че малчуганите ще посещават солната стая в зависимост от здравословното им състояние и в присъствието на медицинско лице.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град