новини детски

Начало | новини детски | „Софѝя и хвърчащото креватче“ – приключенска приказка за малки мечтатели, която оживява и на аудиокнига

„Софѝя и хвърчащото креватче“ – приключенска приказка за малки мечтатели, която оживява и на аудиокнига

Аз детето | 2018-10-16

„Софѝя и хвърчащото креватче“ – приключенска приказка за малки мечтатели, която оживява и на аудиокнига

Една съвременна приказка за лека нощ, която ще отведе малките мечтатели в различни части на света, вече е на родния книжен пазар. „София и хвърчащото креватче“ от Момчил Коритаров (изд. „Locus“) е луксозно издание с красиви илюстрации от Мартин Петров, придружено от аудиокнига с гласовете на добре познатите актьори Ненчо Балабанов и Албена Павлова. Музиката към аудиоверсията на историята за малката русокоса София е дело на младия диригент и композитор Милен Апостолов, а в основната тема чуваме пленителната цигулка на Иван Стайков.

„София и хвърчащото креватче“ е „за малките деца, гладни за приключения, и за порасналите, жадуващи вълнуващо пътешествие към детството, но най-вече за хората с големи мечти!“ Така определят изданието членовете на екипа, който стои зад проекта. Освен мултимедийно, той е обвързан и с кауза – печалбата от продажбите на книгата ще бъде дарена на Специализирана болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Света София“.

„Първоначалната идея за написването на тази книжка не беше да бъде издавана, а просто да бъде част от приказките, които смятам един ден да разказвам на децата си. В процеса на писане обаче мои близки и приятели ме убедиха, че трябва да вдъхна нов живот на героите в нея и да ги направя достояние на по-широка публика, въпреки вътрешните си съмнения и факта, че не съм утвърдено име“, казва Момчил Коритаров.

„Изключително съм щастлив, че екипът, който ми помогна да придам цялост на проекта, е съставен само от изключително талантливи и млади близки мои хора. Ценя ги безкрайно много и смятам, че тази позитивна енергия ще се предаде и на малките любознателни читатели, които скоро ще държат книгата в ръцете си“, допълва 28-годишният автор.

„Благодарен съм на Момчил за предоставената възможност да работим заедно по неговата книга, написана със сила и сърце. Когато се запознах с текста, знаех, че трябва да „надградя“ най-доброто у себе си. Съобразявайки се с духа и дълбочината зад историята на София, смятам, че успях да уловя безгрижния и безстрашен тон в душата на едно малко момиче и смелостта ѝ да изучава необятното и без страх да лети право към него“, казва художникът на илюстрациите към книгата Мартин Петров – Martinker.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град