новини детски

Начало | новини детски | Софийският цирк представя новата си програма в салона на читалище "Цар Борис ІІІ"

Софийският цирк представя новата си програма в салона на читалище "Цар Борис ІІІ"

Аз детето | 2011-02-09

Софийският цирк представя новата си програма в салона на читалище "Цар Борис ІІІ"

Камили, коне и двама наследници на циркови легенди са главната атракция в новата програма на софийския цирк, чиято премиера е в петък, 10 февруари 2011, от 19 ч. в отоплена зала в читалище „Цар Борис III” (бившето „Валентин Андреев”), което се намира на ул. Клокотница №29 (до градинката на Централна гара).

Столична община – район Сердика и „Сан прадъкшън” организираха там през декември първия коледен цирк на сцена в София и след големия успех, който пожънаха представленията на трупата на Фамилия Иванови, домакините се заеха да направят постоянен дом на българския цирк в София, какъвто той си няма от поне 20 години насам. 

Салонът на читалището е преобразен с 2 км кадифе в черно и червено, 4000 камъка „Сваровски”, кристални полилеи и чисто нов манеж, направен в оригинал с 4 буса пръст и 40 чувала талаш. Празничната атмосфера се усеща още на входа, където е сменена дори фасадата на цирка. До самия салон водят стълби, покрити с брокат, а във фоайето е подредена изложба от стари циркови афиши от личната колекция на известния тв водещ и страстен цирков фен Драго Драганов.

Звездата в новата програма на софийския цирк е Лукреция Малеволти, която е 6-о поколение актриса от популярната италианска циркова фамилия. Нейният гвоздей е номерът „паде дьо” – или „стъпка за двама” от балета, върху два полутежковозни коня – Феникс и Макс. Атракцията не е показвана отдавна в България и се очаква с интерес дори от нейните български колеги. Отделно от това Лукреция ще прави дресура на понита, кучета, камерунски козички и гълъби.
Нейният съпруг Момчил Колев пък е властелинът на камилите, влиза и в ролята на клоуна. Камилите са двугърби, от Киргизстан, мъжки. Султан е от изключително редкия вид бяла камила, а Емир е класическа кафява. 
Другата звезда в програмата е Константин Константиновски – внукът на най-известната дресьорка на тигри в света – рускинята Маргарита Назарова. Младият мъж ще покаже въздушен номер на копринени шалове, а неговата приятелка Надя заедно с майка си Рени, или иначе казано Дуо Рио, също се вихрят във въздуха, но на ремъци. Своят дебют на манежа ще направи младият цирков артист Владимир Табутов, който ще покаже атрактивно огнено шоу и акробатични умения с моноцикъл или велосипед с едно колело.

Тази програма ще се играе през следващите два месеца всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. Представлението е двучасово, с антракт.
Цените на билетите са от 6, 8 и 10 лв., а резервация и информация за групови посещения може да се направи на касата на телефон 02 / 931 33 99.

В почивката децата могат да пояздят истинско пони във фоайето, а след края на представлението ще имат възможност да си направят и снимка на камила.



Коментари
3 коментара

Бети Асенова, 10 г.,

Публикувано на 16.02.2011

Хубаво е иска ми се да участвам и аз

Таничка Добрева, 9 г.,

Публикувано на 21.02.2011

Личи си че е добре отганизиран цирка.

Райна Филипова, 46 г.,

Публикувано на 24.02.2011

От одавна не съм ходила на цирк. Като малка много ходех нацирк. И сега много се радвам, че най после има постоянен цирк и ще мога да заведа децата си на цирк. Благодаря на ограгизаторите за това. От одавна трябваше да се направи цирк в София. Дано доживеем да си имат и собствен цирк, циковите артисти. Пожелавам Ви го от все сърце. Успех.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град