сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Снежно вълшебство в буркан

Снежно вълшебство в буркан

Аз детето | 2014-11-19

Снежно вълшебство в буркан

Макар до Коледа да има още много време, вече всички ни е завладяло коледното настроение и няма как да е иначе. Този празник е така хубав, забавен и весел. Още по-хубавото от самата Коледа е подготовката за нея. Избирането на красивите и блестящи коледни украси – гирлянди, разноцветни лампички и най-прекрасното от всички – елхата. Още по-хубаво е, когато сами си направим поне част от коледните украси. Затова от днес та чааак до Коледа ще ви показваме различни предложения, които лично сме изпробвали и ви гарантираме, че са много красиви и оригинални.

И така... първото ни предложение е да си направим красиво коледно вълшебство в буркан. Няма човек на земята, който да не обича онези топки, пълни с изкуствен сняг, които са толкова вълшебни, че като ги разклатиш в тях започва да вали снегът. А какво ще кажете за това – можете сами да си направите такова снежно вълшебство и това хич не е трудно. Дори не ви трябват някакви магически заклинания, а само малко търпение и няколко обикновени неща:

  • бурканче
  • глина за изработване на коледна фигурка или готова коледна фигурка
  • глицерин
  • нещо блестящо
  • лепило


Прави се така:
Първо направете фигурката от глина, изчакайте я да изсъхне и я оцветете. В книжарниците за творчество продават много видове глина, с повечето от които се работи лесно. Не е нужно да се прави нищо специално, освен леко мокрене с вода, моделиране и изчакване глината да изсъхне. Но ако не ви се занимава с това, а искате да имате своя прозрачна топка в която вали сняг, просто купете някоя малка коледна фигурка. Продават се много готини – снежни човеци, елхички, дядо Коледовци и какви ли още не.

След като сте готови с фигурката, напълнете буркана с вода и сложете една супена лъжица глицерин. Него също ще намерите лесно, продава се в почти всяка аптека. След това е време за снега или в нашия случай нещо блестящо за буркана. Ние сложихме част от гирлянди. Просто взехме няколко стари такива и нарязахме с ножица блестящата им част на малки прашинки. След това сложете и тях в буркана. На вътрешната страна на капачката на буркана залепете украшението, което ще сложите. Но имайте предвид, че след това ще обърнете буркана с главата надолу, така че внимавайте как лепите украсата. Изчакайте да изсъхне поне два часа. След това просто сложете капачката на буркана. Най-добре е да имате такъв с тип винтова капачка – затваря се лесно и шансът да протече е почти нулев. Това е всичко.

Имате прекрасно снежно кълбо, направено от самите вас. Още ли смятате, че не сте вълшебник?

Вижте още:
Да си направим коледна елхичка от шишарка
Да си направим Коледен свещник от стари CD
Как да направим блестяща коледна картичка



Коментари
1 коментар

маги Нейкова, 10 г.,

Публикувано на 23.03.2015

Този саит е много готин.Супер.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град