сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сладурска мартеничка от помпони с вилица и прежда направи

Сладурска мартеничка от помпони с вилица и прежда направи

Аз детето | 2019-02-25

Сладурска мартеничка от помпони с вилица и прежда направи

Първи март вече е почти тук! Всъщност остава още един ден! Така че ако не сте взели или направили мартенички за най-близките си е крайно време да го направите! Всъщност време вече почти няма! А всеки обича да получава мартенички – те носят късмет и придават на един обикновен ден едно необикновено усещане за щастие, свежест, смях, обич и каквото още хубаво се сетите на света. Всичко става още по-приятно ако мартеничките са направени от самите вас. При това те не се правят никак трудно. Ще ви го докажем като ви предложим да си направите тези сладурски помпони. Те се правят супер лесно с помощта само на бяла и червена прежда, ножица и една... вилица. Точно така! Мартеничка с вилица, обзалагаме се, че никога не сте правили такава. Затова сега е времето да опитате!

И така вече разбрахте какво ви е необходимо, затова направо да започваме. Първо отрежете малко бяла и червена прежда и ги усучете. Знаете как става това! Ще ви трябва, за да завържете помпоните и да получите истински красива мартеничка. След това вземете вилицата и около долната ѝ част, а не дръжката омотайте плътен слой прежда. Така че да я заема почти цялата. После вземете усуканата бяла и червена прежда и я поставете точно по средата на вилицата между двата зъба. След това завържете краищата на здрав възел и притиснете добре омотаната прежда.

Накрая я извадете внимателно от вилицата. Надяваме се, че сте завързали наистина здраво и тя не е изгубила формата си. Сега остава да отрежете с ножица от двата края и после да отрежете още малко всяка нишка така че да може топчето ви да се накъдри. Първото е готово. След това повторете всичко и с другия цвят прежда.

Накрая завържете двете топчета едно за друго с още усукана бяло-червена прежда и сте готови. Красиво и лесно, както ви казахме в началото!

Още интересни идеи за Баба Марта ще намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град