малък готвач

Начало | малък готвач | Сладолед в бурканче – вкусен и много лесен

Сладолед в бурканче – вкусен и много лесен

Аз детето | 2023-06-28

Сладолед в бурканче – вкусен и много лесен

Искате ли да си приготвите нещо вкусно и разхлаждащо, но и да и бързо? Тогава защо не си направите сладолед в бурканче? Уверяваме ви, че това е съвсем истинска, лесна, вкусна и изпробвана рецепта, която ще се хареса на всички. Най-хубавото е, че тук нищо не се пече, вари или реже! Просто ще трябва да изчакате малко да се замрази, но това не е никакъв проблем, когато знаете, че после ще ви очаква един много вкусен сладолед. Тази рецепта могат да приготвят и най-малките от вас, които всъщност доста ще се забавляват!

Ето и какви продукти ще ви трябват:

  • сладкарска течна сметана
  • шоколадови парченца или 200 г млечен шоколад
  • 2 супени лъжици мед
  • по желание можете да добавите и сироп от мента (както ние направихме и малко зелен оцветител за храна), а можете да добавите ванилия, друг вид сироп, шарени шоколадови пръчици, кокосови стърготини, пюре от любимите ви плодове или просто да оставите сладоледа така.

Не забравяйте, че ще ви трябва и бурканче с плътно затваряща се капачка!

След като имате всичко необходимо е изключително лесно! Просто слагате всички продукти в бурканчето, като не забравите да начупите шоколада на парченца и като напълвате бурканчето почти догоре със сметаната. Количеството зависи от големината на бурканчето. После затваряте хубаво с капачката и започвате енергично да го разтръсквате в различни посоки. Забавно е, нали? Така тръскате докато сметаната се сгъсти. Обикновено ѝ трябват около 5 минути.

Накрая слагате във фризера за 3-4 часа и сте готови! Имате интересен и невероятно вкусен сладолед, който можете да хапвате направо от бурканчето.

Понеже става доста бързо можете да си направите също и:
Вкусен малинов сладолед за горещи летни дни
Сладолед, който замръзва за минути
Пломбир – интересен и вкусен руско-френски сладолед
Разкошен ягодов сладолед само с две съставки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град