новини детски

Начало | новини детски | Скаутите в Търговище търсят още последователи

Скаутите в Търговище търсят още последователи

Аз детето | 2008-10-08

Скаути от Търговище започват реализацията на проект по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Задачата, която са си поставили момчетата и момичетата от II СОУ е да си изработят представителни униформи, да закупят палатки, компаси, прожектори и други необходими неща, нужни за дейността им.

Скаутите се надяват по този начин да въвлекат колкото се може повече деца от 3 до 12 клас в своето движение. Те ще имат срещи с всички ученици и ще им разяснят какво представлява тяхната дейност. След това има предвидена среща и с родителите на децата, които са изявили желание да станат скаути.

Целта на повечето дейности ще е изграждане и формиране на ценностна система у децата и младежите – екологично възпитание, патриотизъм, взаимопомощ, оказване на първа помощ. Ще се наблегне и на развитието на физическите качества – ловкост, сила, бързина, издръжливост. Когато децата бъдат обучени, ще бъдат приети в четата.
Информацията е на dariknews.bg.

В Разград се проведе фестивал"Звезден път"



Коментари
2 коментара

Димо Серафимов, 9 г.,

Публикувано на 10.10.2008

Защо децата ходят на училище трябва да отговорите защото предниян път него пуснахте в малък коментар даго а моля пуснете този коментар моляви хора молави направете този коментар в телевизията Бити ви моляви от Димчо чал,

zlatina mateva, 11 г.,

Публикувано на 12.10.2008

Защо децата ходят на училище трябва да отговорите защото предниян път него пуснахте в малък коментар даго а моля пуснете този коментар моляви хора молави направете този коментар в телевизията Бити ви моляви от zlatina

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град