сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Щури очила за малки чудаци

Щури очила за малки чудаци

Аз детето | 2016-10-05

Щури очила за малки чудаци

Рождените дни винаги са едни от най-приятните празници. Те са хубав повод да се съберете с приятелите и семейството и да се повеселите, като забравите всички грижи. Приятна музика, весела компания и вкусна торта – това са необходимите условия, за да стане един рожден ден приятен и вълнуващ. Тогава как изобщо може да има дете, което да не обича рождения си ден? Да не споменаваме и факта, че на този ден рожденикът се чувства още по-специално: от вниманието, от хубавото прекарване и от интересните подаръци. Няма по-хубава рецепта от тази, да запомните този прекрасен ден. Но пък знаете ли, че можете да го направите още по-запомнящ се, весел и дори щур. Толкова интересен, че дори ще го разказвате на внуците си... Предлагаме ви тази идея, която естествено е подходяща не само за рождени дни, а и за обикновени такива, в които просто искате да се позабавлявате и да се почувствате различно.

За нея ни помогна и Петър Михайлов на 10 години, който заедно с баща си е измислил тези интересни и супер забавни очила за малки чудаци. Ако ви харесат, не се притеснявайте да си ги направите и дори да ги предложите на приятелите си. Всеки има нужда да е малко щур и странен от време на време!

За направата на тези шантави очила ще ви трябват:

  • пластмасова бутилка от 500 мл
  • две кофички от десертчета, трябва да са по-малки от стандартните за кисело мляко, има много такива – от плодови или шоколадови кремчета, от крем карамел
  • ножица
  • молив
  • тиксо

Как се правят:

Първо вземете бутилката и я поставете хоризонтално положение на лицето си, за да премерите горе-долу къде трябва да са дупките за очите ви. Сигурно сте подразбрали, че за тази работа ще ви трябва и помощник. Тези готини очила определено се правят бързо, но с помощник. Нека той отбележи леко с молив къде да са дупките. След това внимателно или най-добре да ви помогне възрастен – изрежете две дупки в шишето.

След това изрежете и долната част на двете кофички, тоест дъното им – така че да се получат дупки, като гърлото им е отгоре. Добре е кофичките да са малко по-тесни от дупките в шишето. Опитайте да пъхнете двете кофички в тях, ако не се получава, то малко разширете дупките в шишето и готово. След това пъхнете кофичките. Ако прекалено много се мърдат ги залепете леко от едната страна с тиксо за шишето, ако пък няма нужда – значи сте се справили идеално със задачата.

Накрая по желание можете да украсите очилата с различни шарени късчета хартия или пък просто да ги оставите така!

Това е всичко! Сега вече имате най-щурите очила, на които сигурни сме, че би завидял дори д-р Проктор, защото определено може да се конкурирате с неговия пръц-прах и да спечелите вниманието на всичките си приятелчета, с които много ще се забавлявате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град