любопитно

Начало | любопитно | Шпионска мобилна услуга за родители

Шпионска мобилна услуга за родители

Аз детето | 2010-10-18

Шпионска мобилна услуга за родители

Деца, да знаете, че и в България вече има такива мобилни телефони и такъв абонамент и сайт, чрез които родителите ви ще могат винаги да виждат къде се намирате. Ако ви купят такъв абонамент, внимавайте, казвайте къде сте, защото, ако объркате или излъжете, родителите ви ще изпаднат в паника. Един изпаднал в паника родител е в състояние да направи толкова много бели, че не е за разказване.

Първият български мобилен оператор, който предлага тази услуга е Vivacom. Услугата се нарича Viva Bipper и работи със специално разработена SIM карта, чрез която родителите по всяко време могат да получат информация за това къде се намира детето им. В допълнение към това, изходящото потребление на децата може да бъде ефективно контролирано.

Трите най-важни предимства, които своеобразната система за сигурност дава на семейството, са лесната локализация на детето, независимо къде се намира, наличието на паник номер, чрез който то може да избере едновременно няколко номера при спешни случаи, както и възможност за управление на изходящите обаждания. Друго важно предимство е съвместимостта на SIM картата и възможностите, които услугата предоставя чрез нея, с почти всички мобилни апарати на пазара, а не само с така наречените „умни“ телефони или смартфони.

Услугата стартира от 15 октомври 2010 г в два варианта. При първия вариант, срещу месечна такса от 10 лв., е включена възможността за безплатни разговори с три номера в мрежата на оператора, паник номер и опция за локализация. Обажданията към всички национални мобилни и фиксирани мрежи се таксуват на цена от 25 стотинки на минута, а стойността на SMS-а е 14 ст. При втория вариант месечната такса е 15 лева. При този вариант има опция за безплатни разговори с пет номера в мрежата на оператора, паник номер, локализация и управление на разходите. Цените към всички оператори отново се таксуват по 25 стотинки на минута, а SMS-ите по 14 ст. за брой.

Предложението е насочено към всички родители на деца в начална училищна възраст, които се нуждаят от контролирана комуникация с тях. Всичко това се осъществява чрез специализирания портал my.bipper.bg, от който родителите ще могат да управляват услугата след като регистрират своята Bipper карта и създадат профили за тях и своето дете.



Коментари
1 коментар

Иван Смилов, 28 г.,

Публикувано на 18.10.2010

Мисля си че е малко неефективно, защото те ограничава с обхвата на антената. Например показва ти, че дете се намира някъде в радиус от 1 км от тази точка( диаметъра е 2км) (точката, е антената на мобилния оператор - например на покрива на някоя сграда)http://bipper.bg/my-bipper/lacalization.html не съм на 100% сигурен, но ще бъде нещо от сорта

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град