Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Шест детски филма на Киномания 2013

Шест детски филма на Киномания 2013

Аз детето | 2013-10-30

Шест детски филма на Киномания 2013

Три анимационни и три игрални филма ще зарадват децата в тазгодишната Киномания. Детската програма на киномаратона набира все повече почитатели, като за 2012 г. посетителите бяха над 5000.

Приятелството между мечка и мишок, котарак, който провежда „смехотерапия” и израстването на могъщ воин ще омаят любителите на рисуваните филми.

Мечко –миш” събира самотен мечок, който е и клоун, и музикант, и осиротяла мишка. Заедно те успяват да преобърнат наопаки установените порядки в животинския свят. Филмът на Бенжамен Ренер, Венсан Патар и Стефан Обие обра куп награди: „Сезар” за най-добра анимация, Наградата на детското жури в Сиатъл, „Най-добър чуждестранен филм” на фестивала „Синекид” в Амстердам, Наградата на публиката в Дубай.

Не по-малко забавни са героите в „Петсън и Финдъс: Смехотерапия”, където котаракът Финдъс разказва весели истории от общото си минало с възрастния Петсън. Оказва се , че това е единственият начин старият човек да възстанови паметта си. Режисьори на шведската анимация са Йорген Лердам и Андерш Сьоренсен.

Историята на могъщ боец и израстването му като личност може да видим в „Арджун: Принцът воин”.
Индийската продукция е на Арнаб Чаудхури и е от конкурсната програма на Фестивала на анимацията в Анси.

От игралните филми в селекцията на Киномания е „Летящата машина” на Мартин Клап, Джеф Линдзи и Дорота Кобела, включен в детската програма на фестивала в Торонто. Това е първият филм, съчетал покадрова анимация и игрално кино, обединени от музиката на Фредерик Шопен, изпълнена от виртуоза Ланг Ланг. Едно визуално и музикално приключение.

Афишът включва и германският „Четиримата приятели и кучето” на режисьора Майк Марцук, където няколко деца се впускат в спасителна мисия, тъй като бащата на едното от тях, известен изобретател, е отвлечен.

Шишкото на класа” е другото интересно заглавие в детската програма. Любимият на всички смотаняк Дюкобу трябва да надмогне себе си за да не бъде изключен от училище.

Всички прожекции на детските филми ще са в кино „Люмиер” на цена от 3 и 5 лв.

Киномания 2013 започва на 14-ти и ще продължи до 1 декември. За 27-ти път киномаратонът ще предложи най-горещите и атрактивни заглавия за последните две години. Традиционно в селекцията са включени чисто нови, непоказвани у нас филми, оценени вискоко от престижните кинофестивали по цял свят. Цените са от 10 и 12 лв., а за пенсионери и учащи – 8 лв.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град