новини детски

Начало | новини детски | Сглоби си сам робот в серия от курсове по роботика за деца и младежи в София

Сглоби си сам робот в серия от курсове по роботика за деца и младежи в София

Аз детето | 2017-11-06

Сглоби си сам робот в серия от курсове по роботика за деца и младежи в София

Образователен център „Технократи“ стартира два нови курса по роботика, насочени към деца между 8 и 11 години и към юноши между 12 и 16 години. В четири последователни вторника на месец ноември (07, 14, 21, 28-ми), участниците ще конструират, програмират и управляват собствен робот, както и ще обогатят познанията си по темите механика, същност и приложение на сензорите и програмиране. Финалът на курсовете се отбелязва с реално състезание между създадените от децата роботи в отбори по двама. За участие в курсовете не са необходими предварителни познания по темата, а по-скоро ентусиазъм, интерес към нови технологии и желание за учене.

В концепцията на образователния център е заложено убеждението, че запознавайки децата и младежите с новите технологии те не само ще открият нови хоризонти, но и ще постигнат няколко основни цели: участниците се научават как да работят в екип, осъзнават по-добре своите силни страни и индивидуални възможности, възприемат новите технологии като средство, което открива нови хоризонти. Не забравяме и да се вдъхновяваме, забавляваме и създаваме нови приятелства.

Залагайки на ново поколение хардуер и софтуер, „Технократи“ използва естественото състояние на детския ум – изобретателността, любопитството и въображението и ги трансформира в реални умения. „Технократи“ използва хардуер VEX IQ, чиито предимства се изразяват в наличието на контролер при управлението, което скъсява дистанцията робот-дете и помага за преодоляването на „страха от технологиите“; в работните комплекти са включени 6 сензора, 4 мотора и над 850 части, които позволяват повече свобода при създаването на „умни“ роботи дори от най-малките, както и в това, че частите са лесни за сглобяване и трудни за чупене.

За записвания: https://goo.gl/rpEbHU



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град