зоокът

Начало | зоокът | Седем вкусни храни, които можем да похапнем заедно с кучето

Седем вкусни храни, които можем да похапнем заедно с кучето

Аз детето | 2019-05-14

Седем вкусни храни, които можем да похапнем заедно с кучето

Всеки горд собственик на четириног приятел или пък приятел, който има такъв приятел... Знае, че понякога да ядеш пред куче е наистина много трудно. Може да си му осигурил най-вкусната и сочна кучешка храна, специално направена за него, която то е изяло с голямо удоволствие до трошичка. След това може да сте му дали най-вкусната кучешка бисквитка, макар реално да не я е заслужило с нищо. И най-накрая след разходката, храненето, играта и махането с опашка сядате, за да може и самите вие да се насладите на малко вкусна храна... и какво се случва... Точно до вас има едно сладко животинче, което гледа всяка ваша хапка, маха енергично с опашка и се облизва лакомо. Е, какво да се прави – нали ви е приятелче, ще му дадете малко. Как да откажете на този мил поглед? Но знаете ли, че не всички храни, които вие хапвате с удоволствие са подходящи и за вашето куче или което и да е друго куче. То може и да ги яде с удоволствие, но това не значи, че са полезни за него. Същото като при нас. Има обаче и такива храни, които спокойно може да споделите. Ето и кои точно са най-подходящите.

Вкусно пиле

Варено пиле от супа или печено пиле на грил, с картофи... Вкусно е, както за вас, така и за кучето. Само не му давайте парчета с кожа или пържено пиле и всичко ще е наред. Всъщност пилето дори съдържа някои вещества полезни за кучето. А и то ще е много щастливо, че сте споделили ястието си с него.

Апетитна тиква

Вярвате или не кучетата много обичат тиква и могат да я ядат. Не сурова, естествено. Печена или варена обаче я обожават. И тя също е полезна за тях и коремчето им. Стига да не се прекалява. Едно, най-много две парчета са достатъчни. Дори и кучето ви да иска повече – не му давайте – това е достатъчно, за да усети вкуса и да се наслади заедно с вас.

Сладки моркови

Морковите всъщност са много полезни и за вас също. Така че защо утре за закуска не споделите по половин морков заедно. Те, както може би сте чували са много полезни за зрението и работата на мозъка. Говорим за суровите моркови. Така че каква по-идеална закуска, която да споделите.

Апетитни варени яйца

Говорейки за закуска знаете ли, че варените яйца всъщност са перфектната закуска. Опитвали сме го неведнъж, както и нашият любимец. Да, кучето обича варени яйца и можете да споделите и по едно яйце заедно. Едно средно яйце осигурява почти всички витамини и минерали, плюс много протеини. Има твърдения, че яйцата могат също да спомогнат за облекчаване на гаденето при кучета, въпреки че няма научни доказателства за това твърдение. Но това не променя факта, че са полезни и за тях, и за вас.

Сочни боровинки

Точно сега им е сезона и са много вкусни, особено сурови. Идеалният десерт или хапване по всяко време на деня. Сладки и сочни – няма да намерите по-вкусен плод по това време на годината ви. И ако вашият четириног приятел иска малко – дайте му. Боровинките са богат източник на антиоксиданти, борещи се с болести, и осигуряват значително количество витамини, минерали и фибри, което може да се отрази на здравето на кучето ви.

Вкусна риба

Печена на скара или във фурната – вкусно, не само за вас, но и за кучето ви. Да, знаем, че всички сме свикнали да свързваме рибата по-скоро с други наши домашни любимци (котките), но и кучетата не биха отказали няколко парчета. Стига да не е пържена или панирана, рибата е една от любимите им храни. И съдържа много полезни вещества.

Да бе, фъстъчено масло...

Вероятно сте видели много видеоклипове с кучета наслаждаващи се на лъжица фъстъчено масло. Доскоро ние също не подозирахме, че то е подходящо за животинчетата и всеки път си мислехме, че тези стопани трябва да четат повече. Оказва се обаче, че от всичко останало фъстъченото масло (стига да е не повече от 10 грама на ден) е една от най-добрите храни, които можете да дадете на вашите кучета, защото е пълно със здравословни мазнини, витамини В и Е, протеин и ниацин. Но преди да храните вашия домашен любимец с фъстъчено масло, уверете се, че бурканчето не съдържа допълнителни подслаждащи вещества или добавки като какао и мед!

Снимки: Reuters

Прочетете още няколко полезни и интересни неща за кучетата:
Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“
14 неща, които кучето ви иска да каже, но не може и ние ще го заместим
Вкусни лакомства за щастливо куче
10 породи кучета подходящи за живот в голям град и апартамент
Породи кучета с истински суперсили, за които не сте и подозирали
Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град